Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tymošenko štabas kaltina Janukovyčių didžiuliais rinkimų rezultatų klastojimais ir reikalauja perskaičiavimo 900 apylinkių

Julijos Tymošenko rinkimų štabo vadovas Oleksandras Turčynovas teigia, kad klastojimai Ukrainos prezidento rinkimų antrajame rate buvo sistemingo, masinio pobūdžio.
Julijos Tymošenko atstovai tikina, kad galutiniai rinkimų rezultatai yra paveikti klastočių.
Julijos Tymošenko atstovai tikina, kad galutiniai rinkimų rezultatai yra paveikti klastočių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš pareiškiu, kad per Ukrainos prezidento rinkimų antrąjį ratą vyko klastojimai, kurie turėjo esminės įtakos rinkimų rezultatams ir kelia abejonių viso balsavimo rezultatais“, – sakė O.Turčynovas.

Jo pareiškimą išplatino JTB spaudos tarnyba trečiadienį.

Pasak O. Turčynovo, 5-ojoje Kerčės rinkimų apygardoje „nors Viktoro Janukovyčiaus šalininkai pasiutusiai priešinosi, Julijos Tymošenko atstovams pavyko gauti pirmojo skaičiavimo 20-ojoje rinkimų apylinkėje rezultatus, ir paaiškėjo, jog perduotuose į CRK duomenyse iš šios apylinkės nurodyta, kad V.Janukovyčius surinko 8 proc. daugiau balsų nei jis iš tiktųjų gavo“.

„Šis faktas užfiksuotas dokumentuose. Po to mums pavyko pasiekti, kad būtų perskaičiuoti balsai dar šešiose rinkimų apylinkėse. Visais perskaičiavimo atvejais buvo tokios pat klastotės V.Janukovyčiaus naudai“, – sakoma pareiškime.

Tokių pačių pažeidimų, J.Tymošenko štabo duomenimis, buvo ir kitose Ukrainos srityse, konkrečiai – Donecko ir Luhansko.

„Aš turiu įgaliojimus paskelbti pirmus juridiškai įrodytus klastojimo Janukovyčiaus naudai faktus Ukrainos prezidento rinkimų antrajame rate“, – pažymėjo O.Turčynovas, pridurdamas, kad pasirengęs pateikti įrodymus tarptautiniams stebėtojams, žurnalistams, visuomenei ir teismui.

Pareiškime taip pat sakoma, kad J.Tymošenko štabas perdavė į CRK dokumentus, reikalaudamas perskaičiuoti balsus daugiau nei 900 rinkimų apylinkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius