-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tymošenko teigia, kad Janukovyčius davė nurodymą rasti pagrindą patraukti ją atsakomybėn

Ukrainos opozicinio Julijos Tymošenko bloko (JTB) lyderė pareiškė, kad šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius asmeniškai davė nurodymą rasti pagrindą patraukti ją baudžiamojon atsakomybėn.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / „Scanpix“ nuotr.

„Generalinėje prokuratūroje visuose kabinetuose kalbama, kad Janukovyčius davė asmeninį pavedimą Generalinės prokuratūros vadovybei surasti kad ir kokį pagrindą per 3–4 mėnesius pasodinti mane į kalėjimą“, – trečiadienį žurnalistams prie Generalinės prokuratūros Vyriausiosios tyrimų valdybos pastato sakė J.Tymošenko.

„Tai asmeniškai Janukovyčius davė nurodymą. Jis stebi šį procesą. Generalinės prokuratūros vadovybė tiesiai Janukovyčiui atsiskaito, kokių „laimėjimų“ pasiekė“, – pabrėžė JTB lyderė.

„Mūsų politinė komanda yra vienintelė, kuri trukdo tam, kad valstybinės monopolijos, kurios sudaro mūsų valstybės konkurencingumą ir jėgą, būtų “šešėliniame„ sektoriuje, privatizuotos ir Ukraina netektų pagrindinių valstybinių monopolijų naftos, dujų gavybos ir transportavimo, energijos generavimo, aviacijos pramonės srityje“, – pabrėžė J.Tymošenko.

Pasak jos, tai pasakytina ir apie būsimą Rusijos ir Ukrainos vyriausybių susitarimo išplėsti strateginį bendradarbiavimą energetikos srityje pasirašymą.

„Aš darysiu viską, kas nuo manęs priklauso, nepaisydama baudžiamųjų bylų, kad sutrukdyčiau šią tragišką Ukrainai įvykių raidą“, – patikino buvusi premjerė.

„Manau, kad vienintelis įrankis, kuris (V.Janukovyčiui) liko – tai represijų įrankis, ir jis nori dabar išbandyti jį prieš mane“, – pareiškė ji.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius