-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julija Tymošenko teisme teisėją išvadino „nusikaltėliu ir įstatymų pažeidėju“

Kijevo Pečiorų rajono teismo teisėjas Rodionas Kirejevas, kuris pirmininkauja „dujų byloje“, išprovokavo ekspremjerės ir opozicijos lyderės Julijos Tymošenko įtūžį, kai atsisakė nustatyti posėdžių rengimo grafiką ir pridėti prie pietų pertraukos 30 minučių.
J.Tymošenko arešto akimirka
J.Tymošenko arešto akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo sprendimą teisėjas motyvavo tuo, kad tai nenumatyta Baudžiamojo proceso kodekse.

Atsakydama į tai teisiamoji – buvusi Ukrainos premjerė Julija Tymošenko – kreipdamasi į pirmininkaujantįjį, sakė: „Jūs savavalis, nusikaltėlis ir įstatymų pažeidėjas. Jūs – amoralus, negarbingas žmogus. Jūs – bjauri statulėlė... Jūs budelis, o ne teisėjas, kuris už biudžeto pinigus vykdo represijas.“

Po to ji pamėgino nušalinti R.Kirejevą, bet jis paragino ją pareikšti nušalinimą tik stovint.

„Pareiškimus daryti stovint! Yra normos, kurias reikia vykdyti“, – sakė teisėjas, bet J.Tymošenko atrėžė, kad būtent jam pačiam reikia vykdyti įstatymus.

„Jūs tiesiog papūga, o ne žmogus, kuri kartoja vienus ir tuos pačius beprasmiškus žodžius, visiškai remiant nusikaltėlius-prokurorus“, – piktindamasi pareiškė J.Tymošenko.

Drauge ji pridūrė: „Galbūt jūsų tėvai tokie buvo, jeigu tokį pusgalvį išauklėjo.“ Ji išvadino jį apsišaukėliu, kuris „atsitiktinai atsidūrė teisėjo pareigose“.

R.Kirejevas stengėsi būti ramus, nuolat kartojo, kad tokie teisiamosios veiksmai neleistini ir jais ji siekia išprovokuoti ją pašalinti iš salės, taip pat sudaryti visuomenei nuomonę, kad teismas varžo teisiamosios teises.

Kaip pirmadienį pranešė buvusios premjerės advokatas Oleksandras Plahotniukas, J.Tymošenko nusiuntė Kijevo Pečiorų rajono teismui pareiškimą, kad jai padarytas nusikaltimas, ir pareiškimą, kuriame reikalauja iškelti baudžiamąją bylą dėl to, kad buvo neleista apklausti ekspertą teismo posėdyje.

„Viename pareiškime turimi omenyje teismo padaryti nusikaltimai – tai atsisakymas apklausti liudytojus, atsisakymas apklausti ekspertus, atsisakymas įtraukti į bylą medžiagą, kurią įtraukti prašo gynėjai ir kurią laiko nekaltumo įrodymais, rungtyniavimo principo pažeidimas“, – sakė advokatas.

Antrasis pareiškimas, pasak O.Plahotniuko, susijęs su reikalavimu iškelti baudžiamąją bylą dėl to, kad nebuvo leista apklausti ekspertą teismo procese.

„Šiandien gautas J.Tymošenko pareiškimas Pečiorų rajono teismo kanceliarijoje, kuriame prašoma iškelti baudžiamąją bylą dėl fakto, kad, kaip mes manome, dirbtinai buvo neleista apklausti ekspertą teismo posėdyje“, – sakė jis.

Gynėjų nuomone, čia matyti, kad buvo suderinti prokuratūros ir teismo veiksmai, ir į tai reikia reaguoti.

„Šiandien į teismą paduotas Julijos Tymošenko pareiškimas dėl to, kad jai padarytas nusikaltimas, taip pat kad (nusikaltimą padarė) Generalinės prokuratūros tyrėjas“, – pabrėžė advokatas.

Pirmadienį buvo lygiai mėnuo nuo to laiko, kai J.Tymošenko areštuota.

Generalinė prokuratūra kaltina J.Tymošenko viršijus tarnybos įgaliojimus sudarant sutartis dėl dujų su Rusija 2009 metais, ir tuo padarius valstybei daugiau kaip 1,5 mlrd. grivinų nuostolių.

Teismas pradėjo nagrinėti „dujų bylą“ birželio 24 dieną.

Rugpjūčio 5 dieną teismo posėdyje J.Tymošenko buvo areštuota. Kaip pranešė valstybės kaltintojai, pagrindas areštui buvo „trukdymas nustatyti tiesą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius