-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrėjai: L.Kaczynskį skraidinęs lėktuvas nukrito dėl viduje įvykusio sprogimo

Komisija, tirianti 2010 m. lėktuvo katastrofą, kurios metu žuvo tuometinis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis, paskelbė, kad kairįjį orlaivio sparną sugadino lėktuvo viduje įvykęs sprogimas, praneša „Radio Poland“.
Per aviakatastrofą žuvo Lenkijos prezidentas L.Kaczynskis ir dar mažiausiai 87 keleiviai.
Aviakatastrofos vieta / „Scanpix“ nuotr.

Komisijos teigimu, sprogimą sukėlė „keletas šaltinių“. Lėktuvas netoli Rusijos miesto Smolensko nukrito 2010-ųjų balandžio 10-ąją, aviakatastrofos metu žuvo L.Kaczynskis ir kiti 95 orlaivyje buvę asmenys.

Balandį Lenkijos tyrėjų grupės vadovas Waclawas Berczynskis paskelbė, kad orlaivis subyrėjo ore dar prieš įsirėždamas į žemę.

„Lėktuvas pradėjo byrėti ore ir pametė detalių, nukritusių ant žemės toli prieš vadinamąjį beržą. Beržas katastrofai nepadarė jokio poveikio“, – sakė W.Berczynskis.

„Buvo aiškinama, kad lėktuvas rėžėsi sparnu į beržą, prarado gabalą sparno, apsivertė ir kad tai buvo katastrofos priežastis – tačiau tai nėra tiesa“, – pridūrė jis.

Lenkijos valdančioji konservatyvi partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), vadovaujama L.Kaczynskio brolio dvynio Jaroslawo, jau seniai tvirtina, kad ši tragedija ne atsitiktinė.

Buvęs Lenkijos gynybos ministras Antonis Macierewiczius teigė, kad katastrofa buvo lenkų ir rusų sąmokslo rezultatas. Jis praeitais metais apkaltino buvusį premjerą ir dabartinį Europos Vadovų Tarybos pirmininką Donaldą Tuską „diplomatine išdavyste“ dėl ankstesnio avarijos tyrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius