Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
03 06 /17:26

Tyrėjai: okupuotoje Ukrainos dalyje per bombos sprogimą žuvo pareigūnė

Rusų kontroliuojamame Pietų Ukrainos Berdiansko mieste per bombos  sprogimą trečiadienį žuvo Maskvos primestos rinkimų komisijos pareigūnė, paskelbė Rusijos Tyrimų komitetas.
Berdianskas
Berdianskas / „AFP“/„Scanpix“

„Kovo 6-osios rytą po apylinkės rinkimų komisijos narės automobiliu buvo padėtas savadarbis sprogstamasis užtaisas“, – sakoma pranešime.

Jame nurodoma, kad auka ligoninėje mirė nuo patirtų sužeidimų.

Nuo tada, kai Maskva prieš daugiau kaip dvejus metus pradėjo plataus masto karinę operaciją Ukrainoje, buvo bandyta nužudyti nemažai Rusijos paskirtų pareigūnų.

Trečiadienio išpuolis įvykdytas artėjant vėliau šį mėnesį Rusijoje vyksiantiems prezidento rinkimams, kurie bus surengti ir penkiuose Ukrainos regionuose, kuriuos Kremlius teigia aneksavęs.

Maskvos primestas Zaporižios regiono vadovas Jevgenijus Balickis dėl šio išpuolio apkaltino Ukrainos institucijas ir sakė, kad tai buvo Kyjivo bandymas įbauginti gyventojus prieš šį mėnesį vyksiantį balsavimą.

„Jie tikisi užkirsti kelią mūsų teisėtam valios išreiškimui, o tai neįmanoma“, – pridūrė jis socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime.

2022 metais Rusija paskelbė aneksavusi Zaporižios regioną, kuriame yra Berdiansko uostamiestis, taip pat Ukrainos Donecko, Luhansko ir Chersono sritis, nors neturėjo visiškos jų kontrolės kariniu požiūriu.

Balsavimas taip pat vyks Kryme, kurį Rusija aneksavo 2014 metais po referendumo, kurį daugelis laiko suklastotu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius