Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrėjai su bombomis apkvailino apsaugą

Šokiruojantį eksperimentą atliko JAV tyrėjai: civilių drabužiais apsirengę specialūs agentai laisvai įnešė bombas į vyriausybės struktūrų pastatus nesukeldami jokių apsaugos įtarimų.

Agentai, turėdami su savimi sprogstamųjų įtaisų detalių, laisvai įėjo į dešimtis vyriausybinių pastatų keturiuose JAV miestuose. Jie nesunkiai praėjo pro apsaugos postus, o bombas surinko poilsio kambariuose ir tualetuose. Paskui agentai be kliūčių pateko į kabinetus su sprogstamaisiais įtaisais portfeliuose. Pastatuose, į kuriuos šitaip įėjo tyrėjai, dirba federaliniai įstatymų leidėjai, juose įsikūrę saugumo tarnybų padaliniai, atsakingi už šių patalpų apsaugą.

Šį patikrinimą vykdė Kongreso tyrėjai siekdami išsiaiškinti, ar veiksmingai dirba federalinės apsaugos tarnybos. Visas patikrinimas įrašytas į vaizdajuostes. Vienoje jų matyti, kaip neidentifikuotame valstybiniame pastate tyrėjas padeda krepšį su sprogstamojo įtaiso elementais ant rentgeno skenerio takelio, o pats praeina pro metalo detektorių. Kitaip nei per testus, kai naudojami bombų muliažai, per šį tyrimą buvo pasitelktos tikrų bombų detalės - skystos sprogstamosios medžiagos ir detonatoriai.

Oficialioje ataskaitoje sakoma, jog tyrėjų turėti daiktai labai skyrėsi nuo tų, kuriuos paprastai į darbą atsineša tarnautojai ir kiti lankytojai.

Medžiagų, reikalingų sprogstamiesiems įtaisams pasigaminti, tyrėjai įsigijo vietos parduotuvėse ir per internetą, o už juos sumokėjo mažiau kaip 150 dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius