Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimą dėl pinigų plovimo pradėjusi Didžioji Britanija įšaldė 23 mln. dolerių Ukrainos aktyvų

Didžiosios Britanijos institucijos pirmadienį pradėjo tyrimą dėl pinigų plovimo, kurio taikiklyje atsidūrė numanoma korupcija Ukrainoje, ir įšaldė aktyvus, kurių vertė – 23 mln. JAV dolerių (57,4 mln. litų).
Buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus daiktų paroda
Buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus daiktų paroda / Socportal.info nuotr.

Šis pranešimas buvo paskelbtas tarptautinių derybų Londone, per kurias bus tariamasi, kaip būtų galima surasti Ukrainoje Viktoro Janukovyčiaus režimo išvogtą turtą, išvakarėse.

Didžiojoje Britanijoje veikiantis Didelio masto sukčiavimo tyrimų biuras (SFO) nurodė pradėjęs baudžiamąjį tyrimą dėl galimo pinigų plovimo, kylančio dėl įtariamos korupcijos Ukrainoje.

„SFO gavo orderį įšaldyti apytikriai 23 mlrd. JAV dolerių vertės aktyvus Jungtinėje Karalystėje, susijusius su šia byla“, – pridūrė agentūra.

Biuras nurodė negalintis atskleisti daugiau detalių dėl konfidencialumo priežasčių.

Antradienį prasidėsiančiose dvi dienas truksiančiose derybose dėl išvogto turto sugrąžinimo dalyvaus Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministrė Theresa May, JAV generalinis prokuroras Ericas Holderis ir vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas.

Kelios šalys padeda Ukrainos vadovaujamiems tyrimams dėl numanomos korupcijos ir pinigų plovimo, kurį tikriausiai vykdė V.Janukovyčiaus vyriausybės nariai.

Šveicarijos institucijos nurodė įšaldyti V.Janukovyčiaus ir jo milijonieriaus sūnaus Oleksandro, taip pat kitų 18 buvusių ministrų ir pareigūnų aktyvus.

V.Janukovyčius buvo nuverstas ir pabėgo į Rusiją vasario pabaigoje po tris mėnesius trukusių masinių protestų, kuriuos išprovokavo prezidento sprendimas atsisakyti asociacijos sutarties su Europos Sąjunga ir grįžti prie glaudesnių ryšių su Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius