-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimą dėl Rusijos ir D.Trumpo ryšių paskatino girto pareigūno prisipažinimas

Federalinis tyrimų biuras (FTB) pradėjo tyrimą dėl Rusijos bandymo paveikti 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus po to, kai Donaldo Trumpo patarėjas užsienio politikos klausimais George'as Papadopoulos Australijos diplomatui pasakė, kad Maskva turi kandidatei Hillary Clinton pakenksiančios informacijos.
George'as Papadopoulosas
George'as Papadopoulosas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The New York Times“ duomenimis, G.Papadopoulos šią informaciją atskleidė vyriausiajam Australijos komisarui Alexanderiui Downeriui, kai šie 2016-ųjų gegužės naktį Londone kartu vartojo alkoholį.

G.Papadopoulos pasakė A.Downeriui, kad Rusijos pareigūnai neva turi tūkstančius elektroninių laiškų, kurie galėtų pakenkti H.Clinton kandidatūrai į prezidentės postą.

Australija, kartu su JAV, Jungtine Karalyste (JK), Kanada ir Naująja Zelandija priklauso žvalgybiniam aljansui „Five Eyes“. Kai po dviejų mėnesių „WikiLeaks“ pradėjo publikuoti iš Demokratų partijai priklausančių pareigūnų nutekintus elektroninius laiškus, Australijos pareigūnai perdavė informaciją kolegoms iš JAV. Tuomet FTB pradėjo tyrimą.

Baltųjų rūmų advokatas Ty Cobbas atsisakė komentuoti. Jo pranešime teigiama, kad administracija ir toliau bendradarbiauja su tyrėjais, kuriems dabar vadovauja Robertas Muelleris.

Spalį G.Papadopoulos prisipažino melavęs FTB dėl bendravimo su rusais. Manoma, kad šiuo metu jis bendradarbiauja su R.Muelleriu, nuo gegužės tiriančio D.Trumpo ir Rusijos ryšius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Baltieji rūmai bandė pavaizduoti, kad G.Papadopoulos – žemo rango pareigūnas, su rusais bendravęs savarankiškai. „The New York Times“ duomenimis, teismo dokumentai atskleidžia, kad G.Papadopoulos keletą kartų bandė suorganizuoti D.Trumpo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą, apie tokias pastangas informavo aukšto rango kampanijos pareigūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius