Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas baigtas: FTB rekomendacija – nepateikti kaltinimų Hillary Clinton

JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Jamesas Comey antradienį pareiškė, kad FTB rekomenduoja nepateikti kaltinimų Hillary Clinton už tai, kad ji, eidama valstybės sekretorės pareigas, naudojosi asmeninio pašto serveriu, skelbia „The New York Times“.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Comey teigimu, „nė vienas protingas prokuroras“ nesiimtų bylos prieš H.Clinton dėl jos disponavimo slapta informacija privačioje elektroninio pašto paskyroje.

Tad demokratai gali džiaugtis. Tiesa, FTB vadovas taip pat pabrėžė, kad H.Clinton ir jos komanda buvo „ypatingai neatsargi“, o tai jau gali išnaudoti respublikonai ir jų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas.

FTB rekomendacija, kuri buvo pateikta Teisingumo departamentui, vis dėlto gali padaryti didžiulį poveikį prezidento rinkimų kampanijai. Generalinė prokurorė Loretta Lynch praėjusią savaitę teigė, kad bet kokia FTB rekomendacija bus galutinė ir neginčijama.

Tyrimas truko maždaug metus – būtent pernai vasarą JAV žvalgybos agentūrų generalinis inspektorius Charlesas McCulloughas III paskelbė, kad rado slaptos informacijos keliuose H.Clinton gautuose ir išsiųstuose laiškuose.

Valstybės departamento teisininkai netrukus atrado, kad H.Clinton naudojosi asmenine, nevyriausybine pašto dėžute, į kurą gaudavo vyriausybinius laiškus.

Buvusi JAV valstybės sekretorė vėliau sutiko perduoti dešimtis tūkstančių laiškų tyrėjams, nors iki šiol tikina niekada nesiuntusi ir negavusi informacijos, kuri siuntimo metu buvo pažymėta kaip slapta.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Comey
„Scanpix“/AP nuotr./FTB direktorius Jamesas Comey

Tačiau paaiškėjo, kad maždaug dvi dešimtys laiškų iš tiesų buvo pažymėti „Ypač slaptai“, tad H.Clinton kritikai teigė, jog ji pakenkė JAV nacionaliniam saugumui ir nusipelnė baudžiamųjų kaltinimų.

Bet FTB nusprendė priešingai. H.Clinton apie tokią rekomendaciją išgirdo pačiu laiku, nes kaip tik antradienio vakarą ruošiasi pradėti oficialią prezidento rinkimų kampaniją prieš D.Trumpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius