Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Landsbergis: tyrimas dėl smūgio ligoninei Gazoje būtų naudingas pačiam Izraeliui

Nepriklausomas tyrimas dėl Gazos Ruože susprogdintos ligoninės būtų naudingas pačiam Izraeliui, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jų žodžiais nėra pagrindo nepasitikėti, bet (...) viso pasaulio akys žiūri į šį konfliktą dabar. Norint įtiktini žmones, ko gero, geriausias dalykas yra nepriklausomas tyrimas“, – žurnalistams trečiadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Jis pabrėžė, kad tokį tyrimą galėtų atlikti Jungtinės Tautos.

„Organizacija, net ir paralyžiuota Saugumo tarybos prasme, ji tyrimus atlikti geba. Tai tiesiog pagrįstų žodžius, kuriuos girdime iš Izraelio“, – teigė ministras.

Taip jis kalbėjo centrinėje Gazos Ruožo dalyje esančios ligoninės komplekse antradienį nugriaudėjus sprogimui, per kurį žuvo mažiausiai 200 žmonių.

Dėl sprogimo teritoriją valdanti palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ apkaltino Izraelį. Šio kariuomenė pareiškė turinti įrodymų, kad už ataką yra atsakingi islamistų kovotojai. Tuo metu „Islamo džihadas“ šį kaltinimą neigia.

Jau daugiau nei savaitę Izraelis nepaliaujamai bombarduoja Gazos Ruožą, keršydamas už tai, kad per spalio 7 dieną „Hamas“ surengtas didelio masto atakas žydų valstybėje buvo nužudyta 1,4 tūkst. žmonių.

G.Landsbergio teigimu, šiuo metu Europos Sąjunga nesvarsto priimti pabėgėlių iš Gazos Ruožo.

„Diskusija yra pirmiausia dėl to, ar juos galėtų priimti Egiptas, bet tai yra labai sudėtingas klausimas. (...) Klausimas, ar žmonėms, kurių yra apie 2,5 mln., leidus išvykti, po to būtų leista sugrįžti“, – kalbėjo ministras.

Jis teigė, kad tokios principinės pozicijos laikosi „didelė dalis Arabų pasaulio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius