Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugandoje priėmus homoseksualius santykius draudžiantį įstatymą, laikraštis įvardino 200 gėjų

Vienas Ugandos laikraštis paskelbė 200 žmonių, kurie kaltinami esą gėjais, sąrašą. Tai padaryta antradienį, praėjus vos vienai dienai nuo šalies prezidento, pavadinusio homoseksualus samdiniais, sprendimo pasirašyti vieną griežčiausių pasaulyje įstatymų prieš gėjus.
Laikraščiai Ugandoje
Laikraščiai Ugandoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Demaskuoti!“ – skelbia bulvarinio laikraščio „Red Pepper“ antraštė, po kuria publikuojamos Ugandos gyventojų, neva gėjų, nuotraukos ir pasakojamos pasibaisėtinos tariamai jų homoseksualių veiksmų istorijos.

„Skelbiamas 200 didžiausių Ugandos gėjų pavardžių sąrašas“, – priduriama laikraštyje.

2011 metais žymus Ugandos gėjų teisių gynėjas Davidas Kato buvo mirtinai sumuštas vėzdu prie savo namų, kai kitas laikraštis savo pirmajame puslapyje paskelbė Ugandos gėjų nuotraukas su jų pavardėmis ir adresais, po stambia geltona antrašte „Karti juos!“.

Pirmadienį Ugandos prezidentas Yoweri Museveni, nepaisydamas tarptautinių donorių spaudimo ir kritikos, pasirašė prieštaringai vertinamą įstatymą, pagal kurį homoseksualai visam gyvenimui bus sodinami už grotų.

Y.Museveni sakė negalintis suprasti, kaip galima „nejausti potraukio visoms toms gražioms moterims ir žavėtis vyru“. Prezidentas taip pat vaizdžiai išsakė savo pasibjaurėjimą oraliniu seksu.

Naujo įstatymo priėmimas susilaukė griežtos užsienio kritikos. JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad šis įstatymas yra „žingsnis atgal“, kuris apsunkins santykius su Kampala.

Homofobija yra giliai suleidusi šaknis Ugandoje, kurioje dabar klesti evangelikų tikėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius