Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ugandos sostinėje plintant Ebolos virusui PSO ragina kaimynines šalis pasirengti

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį įspėjo, kad Ebolos viruso pasirodymas Ugandos sostinėje akcentuoja didelę tolesnio plitimo riziką, ir paragino kaimynines šalis pasirengti galimam mirtino viruso atėjimui.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Nuo rugsėjo 20-osios, kai Ugandos Sveikatos apsaugos ministerija pirmą kartą paskelbė apie Ebolos karštligės protrūkį, šalyje buvo užregistruota per 150 patvirtintų ir tikėtinų ligos atvejų, įskaitant 64 mirties atvejus, nurodė PSO.

Ebolos virusui praėjusią savaitę pasiekus Kampalą, sostinėje jau patvirtinta 17 ligos atvejų, reporteriams sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Nors šie atvejai yra susiję su žinomais židiniais, pats faktas, kad yra atvejų tankiai apgyvendintame mieste, akcentuoja labai realią tolesnio plitimo riziką“, – sakė jis, kalbėdamas iš PSO būstinės Ženevoje.

123RF.com nuotr./Ebolos virusas
123RF.com nuotr./Ebolos virusas

„Labai skubiai reikia didinti pasirengimą rajonuose ir aplinkinėse valstybėse“, – įspėjo jis.

Ebolos virusu užsikrečiama per kontaktą su kūno skysčiais. Susirgusiems pasireiškia smarkus karščiavimas, o sunkiausiais atvejais – nesustabdomas vidaus organų kraujavimas. Tačiau pirminiai ligos simptomai – karščiavimas ir raumenų skausmas – yra būdingi ir kitiems dažnai pasitaikantiems susirgimams, įskaitant maliariją.

PSO duomenimis, mirštamumas nuo Ebolos karštligės paprastai būna didelis ir per kai kuriuos protrūkius siekia 90 proc. lygį.

Su viruso plitimu kovojama kontaktų atsekimu ir karantinavimu. Tačiau Ebolos karštligės protrūkius sunku užgniaužti, ypač urbanistinėje aplinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius