Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina gerokai sumažins Irano diplomatinį buvimą šalyje

Kyjivas penktadienį pranešė, kad nusprendė sumažinti Irano diplomatinį atstovavimą Ukrainoje dėl ginklų siuntimo Rusijai.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad dėl šio klausimo „buvo iškviestas Irano Islamo Respublikos laikinasis reikalų patikėtinis Ukrainoje“.

Ministerijos pareiškime sakoma, kad tam diplomatui buvo pasakyta, jog Irano ginklų tiekimas Rusijai „tiesiogiai prieštarauja neutralumo pozicijai, pagarbai Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“ ir yra „nedraugiškas veiksmas, kuris suduoda rimtą smūgį Ukrainos ir Irano santykiams“.

„Atsakydama į tokį nedraugišką poelgį, Ukrainos pusė nusprendė atimti iš Irano ambasadoriaus Ukrainoje akreditaciją ir gerokai sumažinti Irano ambasados Kyjive diplomatinio personalo skaičių“, – teigė URM.

Anksčiau penktadienį Kyjivas pranešė, kad per Rusijos dronų ataką prieš pietinį Odesos uostamiestį žuvo vienas civilis, o Ukrainos pajėgos numušė vieną Irano sukurtą bepilotę skraidyklę.

Prezidento Volodymyro Zelenskio atstovas spaudai pareiškė, kad „Irano gamybos ginklų panaudojimas Rusijos kariuomenėje... yra veiksmai, kurių Iranas ėmėsi prieš mūsų valstybės suverenitetą ir teritorinį vientisumą“.

Vėliau penktadienį Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad per dieną šalies pietuose buvo numušti keturi Irane pagaminti bepiločiai orlaiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius