Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina Igorio Girkino draugę ir Rusijos saugumo agentę išmainė į grupę savo karių

Ukraina, mainais į grupę pagrobtų šalies karių, perdavė vieną iš labiausiai vertinamų Rusijos agenčių, kuri buvo sulaikyta vieno iš mūšių Donbase metu, – Olgą Kulyginą. Apie tai savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė naujienų svetainės censor.net redaktorius Jurijus Butusovas.
Olga Kulygina
Olga Kulygina / unian.net nuotrauka

„Kulygina vaidina svarbų vaidmenį organizuojant Rusijos specialiųjų tarnybų operacijas, kuriomis palaikomos teroristinės grupuotės Sirijoje, Gruzijoje ir Ukrainoje“, – skelbia J.Butusovas.

J.Butusovo teigimu, O.Kulygina galėjo būti svarbi liudininkė Rusijos vykdyto karo prieš Ukrainą organizatorių teisme. Ji yra į atsargą išėjusio Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pulkininko ir vieno žymiausių Donecko teroristų vadeivos Igorio Girkino (Strelkovo) draugė. Jos draugų sąraše yra ir FSB generolas majoras Aleksandras Borodajus. Š moteris dalyvavo Rusijos specialiųjų tarnybų operacijose Padniestrėje ir Gruzijoje, padėjo numalšinti 1993 m. prieš pirmąjį demokratiškai išrinktą Rusijos prezidentą Borisą Jelciną kilusį maištą.

Olga Kulygina ir Igoris Girkinas (Strelkovas)
Olga Kulygina ir Igoris Girkinas (Strelkovas)

Jos draugų sąraše yra ir FSB generolas majoras Aleksandras Borodajus, kuris daugybę metų dalyvavo Rusijos specialiųjų tarnybų operacijose Padniestrėje ir Gruzijoje. 

Ši moteris taip pat prisidėjo prie pagalbos Sirijos prezidento Basharo Al Assado režimui teikimo ir karinio Rusijos įsiveržimo į Ukrainą planavimo. O.Kulygina taip pat buvo aktyvi I.Girkino (Strelkovo) smogikų gaujos narė, dalyvavo Slovjansko miesto užėmime. 

Censor.net redaktorius pabrėžė, kad ne visi Ukrainos specialiųjų tarnybų darbuotojai palaikė sprendimą išduoti O.Kulyginą. Ši Rusijos diversantė į nelaisvę buvo paimta gegužės mėnesį. Sulaikymo metu O.Kulygina su savimi turėjo apie 10 tūkstančių JAV dolerių. Pastaruosius mėnesius ji buvo laikoma viename iš Kijevo kalėjimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius