Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina ir Rusija kaltina viena kitą dėl lėktuvo apšaudymo Juodojoje jūroje

Maskva ir Kijevas trečiadienį kaltino viena kitą dėl incidento, kai Ukrainos kariuomenės transporto lėktuvas buvo apšaudytas skrisdamas virš Rusijos dujų gavybos platformų Juodojoje jūroje.
Lėktuve AN-26 kulkos išmušta skylė.
Lėktuve AN-26 kulkos išmušta skylė. / „Facebook“ nuotr.

Ukrainos prezidentūros atstovas Sviatoslavas Cegolkka sakė, kad lėktuvas An-26 buvo apšaudytas trečiadienį, kai skrido per mokomąją misiją netoli dviejų jūrinių dujų gavybos platformų. Jis „Facebook“ paskyroje paskelbė nuotraukų, kuriose matomos kulkos pramušta skylė orlaivio korpuse, bet pridūrė, kad įgula nenukentėjo.

Rusijos Juodosios jūros laivynas šiuos kaltinimus atmetė. Jo pranešime sakoma, kad lėktuvas „provokuojančiai“ praskrido žemai virš Rusijos platformų, o vienas saugumo pareigūnas keturis kartus iššovė signalines raketas jo link, kad atgrasytų orlaivį ir išvengtų jo susidūrimo su bokštais. Rusijos naujienų agentūrų paskelbtame kariškių pranešime sakoma, kad signalinės raketos lėktuvui jokio pavojaus nekėlė.

Rusijos gynybos ministerija vėliau iškvietė Ukrainos karinį atašė Maskvoje, kad įteiktų jam oficialią protesto notą dėl „pavojingų lėktuvo manevrų“.

Šis incidentas įvyko tvyrant didelei įtampai tarp abiejų šalių, kai Rytų Ukrainoje pastarosiomis dienomis atsinaujino įnirtingi susirėmimai tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų. Smarkiausios kautynės nuo praeito savaitgalio vyksta ties Avdijivkos miestu, esančiu į šiaurę nuo separatistų pagrindinės tvirtovės Donecko.

Minėtos dujų platformos, anksčiau priklausiusios Ukrainai, jau seniai yra įtampos šaltinis. Ukraina kaltina Rusiją neteisėtai jas užgrobus, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį, ir sako reikalausianti kompensacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius