Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina įspėjo grupę „Scooter“: gali grėsti 8 metai kalėjimo

Penktadienį Ukrainoje kilo nemenkas skandalas dėl Vokietijos grupės „Scooter“. Buvo paskelbta, kad vokiečiai rugpjūtį ketina koncertuoti muzikos festivalyje „ZBFest“, kuris vyks Rusijos aneksuotame Kryme, rašo Vokietijos leidinys „Bild“.
„Scooter“
„Scooter“ / Grupės archyvo nuotr.

Renginio plakatuose skelbiama, kad be „Scooter“ festivalyje Balaklavos mieste koncertuos tik Rusijos atlikėjai.

Pagal Jungtinių Tautų 2014 m. kovo 27-osios rezoliuciją, Krymas yra laikomas integralia Ukrainos dalimi, kurią aneksavo Rusija. Pagal Ukrainos įstatymus, į okupuotą pusiasalį užsieniečiai gali patekti tik gavę specialius leidimus, ir tik per Ukrainos teritoriją. Hito „How Much Is The Fish“ atlikėjai į koncertą atskris iš Maskvos.

Ukrainos generalinė prokuratūra „Bild“ paaiškino, kad už šio įstatymo nesilaikymą gresia kalėjimas iki 8 metų. Šiuo metu jau vykdomi keli tyrimai dėl užsieniečių, patekusių į Krymą be leidimo ir ne per žemyninę Ukrainą.

Pasipiktinimo „Scooter“ planai sulaukė ne tik Ukrainoje, bet ir Vokietijoje. Europarlamentarė Rebecca Harms „Bild“ sakė, kad „grupei, panašu, visai nerūpi, jog Krymą neteisėtai okupavo Rusijos kariai, ir ji dabar stoja jų pusėn“.

Patys grupės nariai ir jų vadybininkas sakė esantys visiškai nustebę dėl tokios tarptautinės reakcijos. Vokalistas HP Baxxteris teisinosi, kad į Krymą vykstama ne kištis į politinius klausimus, o dėl to, kad ten jie turi daug gerbėjų. Grupės vadybininkas sakė net nenutuokęs, kad šis koncertas sukels politinį konfliktą.

Tačiau, kaip rašo „Bild“, grupė ir jos vadybininkai, panašu, suprato, kaip rizikinga koncertuoti Kryme. Oficialiame „Scooter“ puslapyje yra išvardyti visi jos būsimi koncertai, bet tik prie pasirodyme Balaklavoje parašytas tik miestas – be valstybės. Tuo tarpu prie visų kitų užsienyje rengiamų koncertų parašyti ir miestai, ir šalys.

„Scooter“ grupės koncertai
„Scooter“ grupės koncertai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius