-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukraina kaltina teroristus mėginimu naikinti Malaizijos lainerio katastrofos įrodymus

Ukrainos vyriausybė apkaltino rytiniame šalies regione veikiančius prorusiškus sukilėlius, kad šie mėgina naikinti įrodymus Malaizijos keleivinio lainerio sudužimo vietoje ir išvežė iš ten 38 žmonių palaikus.
Po katastrofos vietą laisvai vaikštinėja vietiniai gyventojai
Po katastrofos vietą laisvai vaikštinėja vietiniai gyventojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teroristai išvežė dalį kūnų

„Ukrainos vyriausybė oficialiai skelbia: teroristai, palaikomi Rusijos, mėgina naikinti šio tarptautinio nusikaltimo įrodymus, – sakoma vyriausybės pranešime. – Kreipiamės į tarptautinę bendruomenę ir raginame įpareigoti Rusiją atšaukti savo teroristus bei suteikti galimybė Ukrainos ir tarptautiniams ekspertams atlikti visapusišką tragedijos aplinkybių tyrimą.“

„Kaip rodo vyriausybės duomenys, teroristai išvežė 38 kūnus į lavoninę (rytiniame) Donecko“ mieste, sakoma pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad tų palaikų skrodimą savavališkai ketina atlikti specialistai, kalbantys su „aiškiu rusišku akcentu“.

Palaikų skrodimą savavališkai ketina atlikti specialistai, kalbantys su „aiškiu rusišku akcentu“.

Taip pat sakoma, kad sukilėliai „ieško didelių gabaritų krovinių transporto, kad išvežtų lėktuvo nuolaužas į Rusijos teritoriją“.

Anksčiau Malaizijos vyriausybė kategoriškai reikalavo, kad katastrofos vietoje niekas nebūtų liečiama, kol neatvyks tarptautiniai ekspertai, bet teroristai šių reikalavimų nepaiso. Jie taip pat trukdo tyrėjams apžiūrėti katastrofos vietą.

Žuvo Malaizijos premjero giminaitė

Malaizijos gynybos ministras Hishammuddinas Husseinas šeštadienį pranešė, kad jo ir premjero Najibo Razako bendra giminaitė žuvo ketvirtadienį per oro bendrovės „Malaysia Airlines“ keleivinio lėktuvo katastrofą Ukrainos rytuose.

„Mano senelė buvo tame lėktuve. Manau, mes visi priblokšti, tačiau ką galiu padaryti? Pyktis nieko neatitaisys“, – sakė Hishammuddinas Husseinas, kuris yra Najibo Razako antros eilės pusbrolis.

Per Malaizijos lainerio katastrofą žuvusi 83 metų Siti Amirah buvo Hishammuddino Husseino ir Najibo Razako netikra senelė. Ši ir Indonezijos kilusi moteris buvo ištekėjusi už abiejų vyriausybės narių senelio, kuris mirė 1990 metais.

Siti Amirah planavo skristi iš Amsterdamo į Jogjakartos miestą Indonezijoje per Kvala Lumpūrą.

Oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reisu MH17 iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs lėktuvas „Boeing 777“ sudužo Ukrainos rytuose, prorusiškų separatistų kontroliuojamoje teritorijoje, visi 298 jame buvę žmonės žuvo. Kaip įtariama, laineris buvo numuštas raketa „žemė–oras“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius