Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina nustatė 37 tūkst. dingusiųjų, perspėja, kad jų gali būti daugiau

Ukraina antradienį pranešė, kad nuo Rusijos invazijos pradžios 2022-ųjų vasarį nustatė beveik 37 tūkst. dingusių žmonių, įskaitant kariškius, ir perspėjo, kad tikrasis skaičius gali būti daug didesnis.
ANATOLII STEPANOV / AFP
ANATOLII STEPANOV / AFP
Temos: 1 Karas Ukrainoje

Apskaičiuoti tikslų dingusiųjų skaičių sudėtinga, nes Rusijos pajėgos vis dar yra okupavusios maždaug penktadalį šalies teritorijos ir nė viena pusė reguliariai neskelbia duomenų apie karių aukas.

„Beveik 37 tūkst. žmonių laikomi dingusiais – vaikai, civiliai ir kariškiai. Šie skaičiai gali būti daug didesni“, – sakė Ukrainos žmogaus teisių ombudsmenas Dmytro Lubinecas.

Jis nurodė, kad Ukraina ir Raudonasis Kryžius nustatė, jog apie 1,7 tūkst. žmonių buvo neteisėtai sulaikyti Rusijos, kurią D. Lubinecas apkaltino civilių gyventojų grobimu nuo 2014 metų, kai šalies rytuose prasidėjo karas su Maskvos remiamais separatistais.

Žmogaus teisių grupės kaltina Rusiją prievartiniais asmenų pradanginimais ir vaikų grobimu okupuotose teritorijose, tačiau Kremlius šiuos kaltinimus atmeta.

Nuo karo, nusiaubusio ištisus miestus ir miestelius ir nusinešusio tūkstančius gyvybių, pradžios dideli Ukrainos teritorijos plotai tebėra okupuoti Rusijos.

Jungtinių Tautų žmogaus teisių biuras kovą paskelbtoje ataskaitoje nurodė, kad nuo Rusijos invazijos pradžios žuvo mažiausiai 10 810 žmonių, iš jų daugiau kaip 8 tūkst. – Ukrainos kontroliuojamose teritorijose.

Ataskaitoje priduriama, kad tikėtina, jog tikrasis aukų skaičius yra gerokai didesnis ir jį sunku patikrinti, nes nepriklausomiems stebėtojams neleidžiama patekti į rusų okupuotas teritorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius