-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina pasirašė milijardo JAV dolerių vertės sutartį – tik nebežino su kuo

Ispanijos kompanija „Gas Natural Fenosa“ atsisako pripažinti sutartį, kurią su ja lapkričio 26 dieną pasirašė Ukrainos investicijų agentūros vadovas Vladislavas Kaskivas. Apie tai rašo „The Financial Times“ remdamasi kompanijos atstovais.
Sutartis
Sutartis / 123rf nuotr.

Sutartis dėl suskystintųjų dujų terminalo statybos, kurios vertė 1,1mlrd. JAV dolerių, buvo pasirašyta dalyvaujant Ukrainos premjerui Nikolajui Azarovui ir energetikos ministrui Jurijui Boiko. 

Iš „Gas Natural Fenosa“ pusės susitarimą pasirašė Sarda Bonvehi. Kompanijos atstovai pareiškė, kad nedavė tokiam asmeniui teisės pasirašinėti kokius nors kontraktus Ukrainoje. Be to, jų teigimu, kompanijos atstovai apskritai nedirba Ukrainoje klausimais, susijusiais su suskystintųjų dujų terminalu. 

Trečiasis susitarimo dalyvis – amerikiečių kompanija „Excelerate“ – situacijos dėl S.Bonhevi kol kas nepakomentavo.

Ukrainiečiai sako, kad „Gas Natural Fenosa“ šiuo metu aiškinasi techninius klausimus, susijusius su kontrakto pasirašymu. Anot energetikos ministro J.Boiko, S.Bonvehi dalyvavo visuose pokalbiuose dėl terminalo statybos kaip „Gas Natural Fenosa“ atstovas.

Ukraina nori pasistatyti suskystintųjų dujų terminalą, kad sumažintų priklausomybę nuo kuro, gaunamo iš Rusijos. Dabar Ukraina gauna gamtines dujas tik „Gazprom“ dujotakiais, neturėdama galimybės pirkti jas atviroje rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius