Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 07 /23:04

Ukraina paskelbė gausianti ginklų iš penkių NATO valstybių, trys iš jų tai paneigė

Ukrainos prezidento Petro Porošenkos aukšto rango padėjėjas sekmadienį sakė, kad Kijevas per NATO viršūnių susitikimą Velse pasiekė susitarimą dėl ginklų ir karinių stebėtojų iš penkių Aljanso valstybių.
Petro Porošenkos susitikimas su Vakarų šalių lyderiais.
Petro Porošenkos susitikimas su Vakarų šalių lyderiais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Per NATO viršūnių susitikimą buvo pasiekti susitarimai dėl aprūpinimo kariniais patarėjais ir modernių ginklų tiekimo iš Jungtinių Valstijų, Prancūzijos, Italijos, Lenkijos ir Norvegijos“, – savo „Facebook“ puslapyje pranešė Jurijus Lycenka. Daugiau detalių jis nepateikė.

Tačiau sekmadienio vakare trys iš paminėtų penkių valstybių paneigė, kad jos esą susitarė su Ukraina dėl ginklų tiekimo.

Sekmadienio vakare trys iš paminėtų penkių valstybių paneigė, kad jos esą susitarė su Ukraina dėl ginklų tiekimo

Italijos Gynybos ministerijos atstovas spaudai sakė, kad šios žinios – paprasčiausia netiesa. Pasak jo, Italija kartu su kitomis ES ir NATO valstybėmis rengia Ukrainai karinę paramą, tačiau joje nebus mirtinų ginklų.

Aukštas JAV pareigūnas „Reuters“ taip pat sakė, kad Vašingtonas neketina Ukrainai siųsti mirtinų ginklų. Prancūzijos prezidento atstovais spaudai atsisakė komentuoti šias žinias. 

Lenkijos Gynybos ministerijos atstovas spaudai Jacekas Sonta pareiškė, kad Velse tarp Lenkijos ir Ukrainos nebuvo pasiektas joks susitarimas dėl mirtinų ginklų.

P.Porošenka, kurio vadovaujamos ginkluotosios pajėgos Rytų Ukrainoje kovoja su prorusiškais teroristais, dalyvavo dvi dienas trukusiame ir penktadienį pasibaigusiame viršūnių susitikime Velse.

NATO pareigūnai sakė, kad Aljansas nesiųs ginklų Ukrainai, kuri nėra jo narė, bet taip pat nurodė, jog atskiros NATO šalys gali nuspręsti pasirinkti tokį žingsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius