-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina prieš rinkimų dieną stiprina saugumą

Ukrainoje daugiau kaip 55 tūkst. milicininkų ir 20 tūkst. savanorių turi užtikrinti, kad prezidento rinkimai šį sekmadienį vyktų sklandžiai, nepaisant kruvino separatistų sukilimo šalies pramoniniame rytų regione.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos Viešosios tvarkos skyriaus direktorius Andrijus Čalas pripažino, kad „Rusijos agresijos grėsmė ir separatistų veiksmai (šalies) rytuose“ kelia pavojų šiems pirmalaikiams rinkimams.

Sukilėliai rytiniuose Luhansko ir Donecko regionuose, kur dauguma gyventojų yra rusakalbiai, žadėjo sužlugdyti rinkimus ir siekti jų pripažinimo nepriklausomomis valstybėmis, kurios vieną dieną galėtų būti priimtos į Rusijos Federaciją, taip, kaip kovo mėnesį buvo prijungtas Krymas.

Ukrainos parlamentas antradienį sutiko ateityje pateikti balsavimui taikinamąją priemonę, kuria būtų suteikta daugiau įgaliojimų regionams ir užtikrinta, kad teisė kalbėti rusiškai valstybinėse įstaigose būtų įrašyta į konstituciją.

Pagal šį neįpareigojantį memorandumą Kijevas turėtų atitraukti savo pajėgas iš Rytų Ukrainos, jei sukilėliai sudėtų savo ginklus.

Rusija trečiadienį pavadino šią priemonę vilčių teikiančiu, bet pavėluotu žingsniu, kuris atitinka Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) siūlomą taikos planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius