-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina su separatistais apsikeitė belaisviais

Ukraina ir prorusiški separatistai šeštadienį apsikeitė belaisviais: tris už šešis; šiuos pirmuosius šiais metais mainus stebėjo naujienų agentūros AFP reporteris. Pasak jo, mainai tarp Kijevo kariškių ir Donecko Liaudies Respublikos (DLR) apsišaukėlių vyko apie vidurdienį kelyje, kertančiame laukus netoli Marjinkos, apie 20 kilometrų į pietvakarius nuo separatistų faktinės sostinės Donecko.
Donecko separatistai
Donecko separatistai / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Doneckas

Prorusiški kovotojai atidavė tris Ukrainos karius, o Kijevo armija separatistams – penkis per kovas sučiuptus sukilėlius bei vieną dvasininką, sučiuptą rugpjūtį, įtarus, kad jis bendradarbiauja su prorusiškąja puse.

DLR atstovė Daria Morozova pabrėžė, kad neįmanoma apkeisti visus belaisvius, nors tai numatyta pernai pasirašytame Minsko susitarime.

Kijevas siekia kad būtų paleisti rytuose tebelaikomi 134 asmenys, sakė parlamentarė Iryna Heraščenko, dalyvavusi Minsko derybose.

„Šiandien po beveik keturių mėnesių pertraukos, įkaitų išlaisvinimo procesas pagaliau prasidėjo“,– parašė ji feisbuko paskyroje.

Jungtinių Tautų duomenimis nuo 2014 metų balandžio, kai Ukrainos rytuose kilo sukilimas prieš vakarietišką vyriausybę, žuvo daugiau kaip 9000 žmonių, sužeista apie 20 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius