-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina teigia, kad grasinimai ambasadoms pažymėti Vokietijos „Tesla“ siuntėjo adresu

Ukraina trečiadienį pranešė, kad jos ambasados užsienyje neseniai gavo 31 įtartiną ar grasinantį paketą, ant kurių buvo nurodytas siuntėjo adresas – „Tesla“ prekybos salonas Vokietijoje.
Dmytro Kuleba
Dmytro Kuleba / AP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Kyjivo diplomatinė atstovybė Madride pranešė, kad atidarius ambasadai adresuotą laišką su bomba, buvo nesunkiai sužeistas apsaugos darbuotojas, o nuo to laiko Ukraina pranešė apie kitus incidentus.

„Iš viso jau turime 31 atvejį iš 15 šalių“, – sakė užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir patikslino, kad neseniai paketus gavo Ukrainos diplomatinės atstovybės Italijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Rumunijoje ir Danijoje.

Ant visų vokų nurodytas tas pats siuntėjo adresas: „Tesla“ automobilių salonas Vokietijos Zindelfingeno mieste. Paprastai siuntos būdavo siunčiamos iš pašto skyrių, kuriuose nebuvo įrengtos vaizdo stebėjimo sistemos“, – pridūrė D.Kuleba.

Jis sakė, kad Ukrainos ambasados ir konsulatai jau savaitę „dirba pagal sustiprintas saugumo priemones“, taip pat bendradarbiaujama su pirotechnikais ir kriminalistais.

„Nusikaltėliai taip pat ėmėsi priemonių, kad ant siuntų neliktų jų DNR pėdsakų“, – pridūrė D.Kuleba, sakydamas, kad palaiko ryšius su kolegomis iš paveiktų šalių.

Anksčiau šį mėnesį kelios Ukrainos diplomatinės atstovybės Europos Sąjungoje gavo paketus su gyvūnų akimis, kuriuos Kyjivas penktadienį pavadino „gerai suplanuota teroro kampanija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius