Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainai nepavykus susitarti su „Gazprom“ ES ragina priešintis Maskvos „skaldyk ir valdyk“ taktikai

Penktadienį Varšuvoje susitikusios Rusijos, Ukrainos ir Europos Sąjungos delegacijos nesusitarė, kaip išspręsti dėl dujų kainos kilusį ginčą, pranešė ES energetikos komisaras Guentheris Oettingeris.
Europos Komisijos energetikos komisaras Giuntheris Oettingeris
Europos Komisijos energetikos komisaras Giuntheris Oettingeris / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak jo, gegužės mėnesį bus surengtos dar dvejos derybos. Rusija pažadėjo iki tol nesustabdyti dujų tiekimo Europai per Ukrainą.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją Varšuvoje G.Oettingeris penktadienį pareiškė, kad Europos Sąjungos narės turėtų pasipriešinti Maskvos „skaldyk ir valdyk“ taktikai, kurią ši naudoja savo dujų kainų politikoje.

Pasak jo, visos ES šalys turėtų mokėti vienodą kainą už rusiškas dujas ir užmegzti glaudesnius energetinius ryšius su Ukraina ir Gruzija, rašo „Reuters“.

„Norime vienodos dujų kainos bendrojoje Europos rinkoje, – konferencijoje sakė ES energetikos komisaras. – Žaidimas divide et impera (skaldyk ir valdyk) arba tokio tipo žaidimas, siūlomas Masvkos, negali ir nebus priimtas ES narių.“

Rusijos dujų milžinė „Gazprom“ pastaraisiais metais suderėjo atskiras sutartis su keliomis klientėmis, tarp jų ir Ukraina, kuriai, dar valdant promaskvietiškajam prezidentui Viktorui Janukovyčiui, pažadėjo sumažinti dujų kainą. Vis dėlto V.Janukovyčių pašalinus, Kijevui pagrasinta dideliu kainų augimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius