-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiams baiminantis dėl bilieto į vieną pusę – stiprūs NATO žodžiai

NATO karinio komiteto vadovas Robas Baueris pareiškė, kad Ukrainai reikia atlikti papildomą mobilizaciją. Pasak jo, Ukrainai reikia ne tik ginklų, bet ir žmonių kare. Tai jis sakė sakydamas kalbą Kyjivo saugumo forume, jį cituoja „European Pravda“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

„Reikia ne tik granatų, bet ir žmonių, kurie pakeistų žuvusiuosius ir sužeistuosius. O tai reiškia mobilizaciją. Suprantu, kaip sunku įtikinti žmones liberalioje demokratijoje. Tačiau matau, kad tai keičiasi“, – pabrėžė R.Baueris.

Jis taip pat ragino visuomenę nežiūrėti pesimistiškai į Ukrainos galimybes laimėti karą ir pažymėjo tolesnę paramą Kyjvui.

„Pesimistai nelaimi karų [...]. Su mūsų pagalba Ukraina gali nugalėti ir nugalės“, – pabrėžė jis.

„AP“/„Scanpix“/NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris
„AP“/„Scanpix“/NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris

„Jei 2023 m. pasaulis buvo pernelyg optimistiškai nusiteikęs, neturėtume daryti tos pačios klaidos ir 2024 m. tapti pernelyg pesimistiški“, – sakė NATO karinio komiteto pirmininkas.

R.Baueris pažymėjo, kad, jei pažvelgsime į faktus, yra pagrindo manyti, jog Ukraina yra pajėgi pasiekti sėkmę kare prieš Rusiją.

„Vienintelis dalykas, kurio jums reikia... tai mūsų pagalba. NATO valstybės narės ir daugelis kitų pasaulio šalių suteikė Ukrainai precedento neturinčią paramą, ir tai iš tiesų turėjo įtakos. Tačiau Ukrainai reikia dar didesnės paramos“, – sakė jis.

Pasak jo, Ukrainos gynėjai iš esmės pakeitė daugelį šiuolaikinės karybos aspektų.

„Susidūrę su Pirmojo pasaulinio karo tranšėjų ir artilerijos pabūklų deriniu su dronais ir XXI a. dirbtiniu intelektu, jūs greitai prisitaikėte ir kovojote. Esate inovacijų pionieriai, naudojate sovietinės įrangos derinį su modernia vakarietiška ginkluote“, – pabrėžė R.Baueris.

Ukrainos premjeras pasisakė dėl pusės milijono žmonių mobilizacijos

„Reuters“/„Scanpix“/Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis
„Reuters“/„Scanpix“/Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis

Anksčiau Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis atsakė į klausimą, ar dabar būtina mobilizuoti pusę milijono ukrainiečių. Pasak jo, dabar to daryti nereikia.

„Mes tęsime kovą, jei turėsime partnerių paramą artilerijos sviediniais, ilgojo ir vidutinio nuotolio raketomis“, – kalbėjo D.Šmyhalis interviu agentūrai „Bloomberg“.

Be to, Karinių jūrų pajėgų analizės centro vyresnysis tyrėjas Michaelas Kofmanas sakė, kad dauguma ukrainiečių mano, jog „mobilizacija dabar yra bilietas į vieną pusę“. Pasak jo, tokios mintys verčia dar labiau nerimauti dėl Ukrainos ateities.

„Dabar, jei Ukrainoje esi mobilizuojamas ir šaukiamas į kariuomenę, tai iš esmės suvokiama kaip bilietas į vieną pusę, ypač jei eini į pėstininkus. Apie 70 proc. nuostolių paprastai patiriama pėstininkų gretose“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius