Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečių nacionalistai sučiupo separatistų gretose kovojusį brazilą

Ukrainiečių nacionalistų grupuotė sučiupo Brazilijos pilietį, kuris kovėsi Rusijos remiamų separatistų gretose Rytų Ukrainoje. Kiek anksčiau paleistas iš kalėjimo ir laukiantis bylos peržiūrėjimo, jis slapta gyveno vienuolyne Kijeve, praneša Laisvosios Europos radijas.
„Azovo“ batalionas
„Azovo“ batalionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nacionalistai 33 metų amžiaus Rafaelą Lusvarghi jėga nuvedė prie Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) būstinės durų. Panašu, kad jie siekia įkalinti brazilą nepaisydami teismo sprendimo.

Ukrainos pareigūnai R.Lusvarghi pateikė kaltinimus terorizmu, tačiau gruodį jis buvo paleistas – brazilas kalėjime praleido 14 mėnesių.

Laisvę atgavęs R.Lusvarghi slapta gyveno Ukrainos stačiatikių bažnyčiai priklausančiame vienuolyne Kijeve.

Grupuotė, greičiausiai priklausanti kraštutinių dešiniųjų „Azovo“ batalionui, gyvai transliavo, kaip apieško R.Lusvarghi kambarį ir paima dokumentus. Nacionalistai taip pat spjovė kunigams po kojomis ir skandavo: „Šlovė tautai, mirtis priešams!“

Vėliau brazilas buvo jėga vedamas Kijevo gatvėmis, galiausiai nutemptas iki SBU būstinės. Iš vaizdo įrašo nepanašu, kad jis buvo sumuštas. Vėliau grupuotė bandė priversti jį skanduoti prieš Rusiją nukreiptus šūkius.

R.Lusvarghi iš Rytų Ukrainos per Rusiją išvyko 2016 m. Tais pačiais metais tėvynėje buvęs vyras gavo darbo pasiūlymą ir nusprendė grįžti į karo krečiamą regioną. Vis dėlto netrukus paaiškėjo, kad tas pasiūlymas tebuvo SBU spąstai.

Jis buvo suimtas spalį, vos atvykęs į tarptautinį Boryspilio oro uostą Ukrainoje. R.Lusvarghi – pirmasis ne Rusijos pilietybę turintis asmuo, kurį Kijevas apkaltino karo nusikaltimais.

Neaišku, kodėl jį staiga paleido gruodį. Brazilo pasas kol kas išlieka Ukrainos saugumo tarnybų rankose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius