Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje areštuotas sadistu vadinamas buvęs separatistų kalėjimo vadovas

Ukraina antradienį paskelbė areštavusi buvusį liūdnai pagarsėjusio separatistų kalėjimo vadovą, dėl įtariamų kankinimų žiniasklaidos pramintą Budeliu.
Separatistai Donecke apleidžia pozicijas
Separatistai Donecke apleidžia pozicijas / „Scanpix“ nuotr.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) nurodė, kad 37 metų Denysas Kulykovskis separatistų kontroliuojamame Donecke organizavo „nelegaliai sulaikytų žmonių žudymą ir kankinimą“.

Ukraina su promaskvietiškais separatistais savo rytiniuose rajonuose kovoja nuo 2014 metų, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį.

Teigiama, kad D.Kulykovskis 2015–2018 metais vadovavo kalinių stovyklai „Izoliacija“ Donecke. Šį kalėjimą, kuriame buvo laikoma tūkstančiai žmonių, separatistai įkūrė buvusiame meno centre vienos apleistos gamyklos teritorijoje.

Karo nusikaltimais ir nelegalios ginkluotos grupės įkūrimu kaltinamam D.Kulykovskiui gresia įkalinimas iki 15 metų.

Liepą paskelbtoje Jungtinių Tautų ataskaitoje sakoma, kad separatistų kontroliuojamuose Rytų Ukrainos regionuose sulaikyti asmenys paprastai būdavo kankinami.

JT išreiškė susirūpinimą sistemingu „kankinimu ir blogu elgesiu“ kalėjime „Izoliacija“ ir kituose kalėjimuose separatistų kontroliuojamoje teritorijoje.

Ukrainos žurnalistas Stanislavas Asejevas, kuris kalėjime „Izoliacija“ praleido daugiau kaip dvejus metus, pavadino D.Kulykovskį „psichopatiniu sadistu“ ir kaltino jį dėl kalinių žaginimo bei kankinimo.

S.Asejevas, kuris iš tos stovyklos buvo paleistas 2019 metų gruodį, sakė, kad D.Kulykovskis taip pat naudodavo prieš kalinius elektros šoką.

Per Kijevo ir prorusiškų separatistų konfliktą jau žuvo per 13 tūkst. žmonių.

Ukraina ir jos sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant per sieną karių ir ginklų. Maskva tai neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius