-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 22 /22:17

Ukrainoje – daugiausia kariškių gyvybių nusinešusi diena

Rytų Ukrainoje praėjusią naktį per teroristų atakas žuvo 16 ukrainiečių karių. Tačiau kalbama apie gerokai daugiau aukų. Tai daugiausia kariškių aukų pareikalavusi diena per kelias kovų savaites. Nužudytų karių vadams gali tekti pasiaiškinti, nes jie buvo užpulti miegantys plyname lauke, karo ekspertai teigia, kad tai – nekompetencijos viršūnė.
Prorusų ginkluotas teroristas Kramatorske
Prorusų ginkluotas teroristas Kramatorske / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antiteroristinėje operacijoje dalyvaujantis Ukrainos kareivis praėjusią savaitę pareiškė, kad kai kurie valdžios sprendimai dėl karių balansuoja tarp idiotizmo ir išdavystės.

22.17 Voluinės srityje paskelbtas dviejų dienų gedulas.

20.16 Naujausiais duomenimis, sukilėliams pradėjus šaudyti į armijos patikrinimo postą netoli Volnavachos miesto Donecko srityje, žuvo 16 karių. Apie tai praneša portalas Newsliga.net. Skelbiama, kad 32 kariai sužeisti. Kai kurių iš jų būklė sunki.

17.02 val. Žuvo 13 karių

Naujausiais duomenimis, sukilėliams pradėjus šaudyti į armijos patikrinimo postą netoli Volnavachos miesto Donecko srityje, žuvo 13 karių.

Šią informaciją patvirtino laikinai Ukrainosprezidento pareigas einantis Oleksandras Turčynovas.

„13 karių atidavė savo gyvybes už Ukrainos“, – teigė O.Turčynovas.

15.16 val. Užpulti kariai nakvojo plyname lauke

Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad Donecko teroristai naktį užpuolė šalia „Forest Park“ parko buvusius Ukrainos karius. Skalbiama, kad dviejomis mašinomis atvykę užpuolikai pradėjo šaudyti. Vienais duomenimis, buvo nukauti 4 kariai, tačiau kalbama ir apie 30 aukų. Tikslus skaičius nežinomas.

„Unian“ agentūra teigia, kad dėl to gali būti kaltas dalinio vadų atsainus požiūris, nes jie leido kariams nakvoti plyname lauke, nesisaugant galimo užpuolimo.

Rusijos karo žurnalistas Arkadijus Babčenko, šiuo metu esantis Ukrainoje, pasibaisėjo tuo, kaip elgėsi Ukrainos karių būrio vadai.

Tai yra nekompetencijos viršūnė. Aš nežinau, kuo galvojo žmonės, priėmę tokį sprendimą. Nakvoti atviroje vietoje galima tik įkūrus stebėjimo postą ir pasirūpinus maskuote. Tai – elementarios žinios.

„Visų pirma mažoms kolonoms judėti be apsaugos iš oro apskritai negalima. Antra, jeigu būrys neįvykdė užduoties, jis turi grįžti į kareivines, arba į patikros postą“, – sakė jis.

Ekspertas teigė, kad šiuo atveju kariai miegojo plyname lauke visai šalia kelio.

„Tai yra nekompetencijos viršūnė. Aš nežinau, kuo galvojo žmonės, priėmę tokį sprendimą. Nakvoti atviroje vietoje galima tik įkūrus stebėjimo postą ir pasirūpinus maskuote. Tai – elementarios žinios“, – sakė jis.

12.26 val. Žuvo devyni ukrainiečių kariai

Aštuoni kariai žuvo, o dar 17 buvo sužeisti, kai sukilėliai pradėjo šaudyti į armijos patikrinimo postą netoli Volnavachos miesto Donecko srityje, AFP sakė ministerijos atstovas Bohdanas Senkas.

Dar vienas karys žuvo, o du buvo sužeisti per susirėmimus kaimyniniame Luhansko srityje.

10.41 val. Rubežnojėje susprogdintas tiltas

Auštant Ukrainos pajėgos pradėjo judėti į Lysyčanską – miestą Luhansko srityje, praneša naujienų agentūra „Unian“. Važiuodami tiltu jie susidūrė su teroristais. Per mūšius buvo susprogdintas tiltas. Žuvo vienas žmogus, dar du – sužeisti.

VIDEO: Susirėmimai Rubežnojėje

10.21 val. Volnovachoje nužudyti 8 kariai

Per susirėmimus prie Volnovachos teroristai nužudė aštuonis Ukrainos saugumo pajėgų karius. Dar 18 – sužeidė.

Tai pranešė organizacijos „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas.

Tris kartus šturmuoti pasieniečiai

TSN.ua žurnalistui Ukrainos pasienio apsaugos tarnybos atstovas teigė, kad vakare per Krasnodono pasienio punktą į Ukrainą mėgino įvažiuoti trys „Kamaz“ sunkvežimiai. Jų vairuotojai nereagavo į įspėjamuosius šūvius. Tuomet į sunkvežimius atidengę ugnį Ukrainos pareigūnai privertė „Kamaz“ grįžti atgal į Rusiją.

Apie 22.10 val. maždaug 30 automatais ginkluotų vyrų atvažiavo į pasienio punktą ir pareiškė ultimatumą. Jie reikalavo atiduoti ginklus ir palikti pasienio postą

„Apie 22.10 val. maždaug 30 automatais ginkluotų vyrų atvažiavo į pasienio punktą ir pareiškė ultimatumą. Jie reikalavo atiduoti ginklus ir palikti pasienio postą“, – teigė tarnybos atstovas.

Ukrainos pasieniečiams atsisakius paklusti ir iškvietus pastiprinimą, prasidėjo mūšis. Ukrainos pajėgoms pavyko atremti užpuolikus.

1.03 val. prasidėjo antra ataka – teroristai puolė su automatiniais ginklais ir granatsvaidžiais. Nuo netoliese esančių namų į Ukrainos pajėgas šaudė ir snaiperiai. Ukrainiečiams vėl pavyko apsiginti.

Trečiasis puolimas vyko apie 2 val. nakties, Ukrainos pajėgos ir vėl atrėmė teroristų ataką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius