Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje esantis Linas Linkevičius: „Svarbiausia, kad Rusija niekaip nereaguoja į ukrainiečių bandymus užmegzti dialogą“

„Turėjome unikalią galimybę dalyvauti Radoje, tvirtinant naują vyriausybę, kuriai teks ypatingai sudėtinga užduotis nedelsiant sureguliuoti finansinę ir politinę krizę šalyje. Reikės derėtis dėl finansinės paramos ne tik krizės bet ir išvaistytam šalies biudžetui sureguliuoti bei užtikrinti šalies teritorinį vientisumą vykstant atviroms provokacijoms Kryme“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime, ministras vienos dienos vizitą Kijeve pradėjo pagerbdamas žuvusius Maidane. Vėliau susitiko su parlamento pirmininku, šiuo metu einančiu laikonojo prezidento pareigas, O.Turčinovu, naujai patvirtintu premjeru A.Jaceniuku, Saugumo tarnybos vadu V.Nalivaičenko, Užsienio reikalų ministru A.Daščica, Jaunimo ir sporto ministru A.Bulatovu, Rados deputatais B.Tarasiuku ir P.Porošenko. Ministras taip pat susitiko su į Kijeva pagalbos atskubėjusiais Lietuvos medikais.

Ypač neramina naujienos iš Krymo. Svarbiausia, kad Rusija niekaip nereaguoja į ukrainiečių bandymus užmegzti dialogą, – sakė Linas Linkevičius.

Susitikimų metu L.Linkevičius sveikino greitą vyriausybės suformavimą ir išreiškė Lietuvos palaikymą siekiant Europos ir tarptautinių finansinių institucijų finansinės paramos. Labai daug dėmesio visuose susitikimuose skirta paaštrėjusiai situacijai Kryme aptarti, kur buvo įsiveržta į parlamento pastatą, suaktyvėjo Rusijos karinių pajėgų judėjimas.

„Ypač neramina naujienos iš Krymo. Svarbiausia, kad Rusija niekaip nereaguoja į ukrainiečių bandymus užmegzti dialogą“, – sakė Linas Linkevičius.

Visi Ukrainos pareigūnai patvirtino būtinybę siekti kuo greitesnio Asociacijos susitarimo su ES pasirašymo, kuris atvers kelią ūkio modernizavimui ir investicijoms. Laikinai einantis prezidento pareigas O.Turčinovas padėkojo Lietuvai už nuolatinę ir nuoširdžią paramą, tiek gydant sužeistuosius, tiek palaikant ukrainiečių demokratines viltis. Susitikimuose taip pat pabrėžta ES sankcijų būtinybė, tiek įgyvendinant teisingumą už jėgos panaudojimą praliejusį kraują, tiek siekiant išvengti tolimesnės destruktyvios šių žmonių veiklos.

„Nors vis girdžiu kalbant, jog vien sankcijų grėsmė atliko savo funkciją, būdamas Kijeve įsitikinau, kad jos vis dar būtinos“, – sakė L.Linkevičius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius