Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje „Femen“ aktyvistės apnuogino krūtines, protestuodamos dėl buvusios premjerės teismo

Ukrainoje veikiančio moterų aktyvisčių judėjimo „Femen“ narės, nepatenkintos buvusios premjerės Julijos Tymošenko teismu, antradienį surengė savo vizitine kortele tapusią protesto akciją – dvi protestuotojos prie teismo pastato užsilipo ant milicijos furgono ir apnuogino savo krūtines.
„Femen“ aktyvistės ant sunkvežimio
„Femen“ aktyvistės ant sunkvežimio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Femen“ aktyvistės dažnai apsinuogina viešose vietose, siekdamos atkreipti dėmesį į savo judėjimo tikslus. Šįkart jos nustebino daugybę milicininkų, kurie prižiūrėjo netoli teismo pastato vykusį J.Tymošenko šalininkų mitingą.

21 metų Ina Ševčenko ir 23 metų Oksana Šačko užlipo ant milicijos automobilio, stovėjusio prie teismo rūmų Kijevo centre, nusivilko marškinėlius ir išjuokė miliciją bei Ukrainos politikus, kuriems, pasak merginų, seniai vieta kalinius vežiojančiame furgone.

Stovėdamos ant furgono, merginos skandavo „Rezervuota banditams!“ ir „Įėjimas laisvas!“, kol pareigūnai galiausiai užsiropštė ir jas jėga nutempė žemyn.

Šis protestas kiek mažino įtampą dėl J.Tymošenko teismo. Buvusi premjerė kaltinama piktnaudžiavusi savo įgaliojimais, 2009 metais pasirašydama sutartį su Rusija dėl dujų tiekimo. Dabartinio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus administracija teigia, jog dėl šios sutarties šaliai buvo primesta per didelė kaina už importuojamus energetikos išteklius.

„Femen“ dažnai organizuoja protestus, susijusius su moterų teisėmis, pavyzdžiui, smerkdamos sekso turizmą Ukrainoje arba elgesį su moterimis kai kuriose Artimųjų Rytų šalyse.

Šis judėjimas taip pat nusistatęs prieš Ukrainos valdžią: jo aktyvistės anksčiau kritiškai vertino J.Tymošenko politinę veiklą, tačiau taip pat ir V.Janukovyčiaus netaktiškas pastabas apie moteris.

Komentuodamas antradienį surengtą protesto akciją, judėjimas pareiškė, jog ji buvo nukreipta „prieš purvinas tarpusavio pjautynes tarp dviejų nusikaltėlių gaujų, kurios pateikiamos žmonėms kaip gėrio kova su blogiu“.

„Femen“ aktyvistė Aleksandra Ševčenko, kuri šiame proteste nedalyvavo, aiškino, kad ši akcija turėjo priminti V.Janukovyčiaus Regionų partijai, kad „kai jie sodina į kalėjimą opoziciją, (neužmirštų), jog kalėjimo furgonai taip pat užsakyti ir jiems“.

Kijevo milicijos atstovas nurodė, jog dvi jaunos protestuotojos buvo sulaikytos už „chuliganizmą“ ir kad joms gali būti skirtas įspėjimas arba bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius