Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje kilo gaisras šaudmenų sandėlyje: žuvo moteris, evakuoti aplinkiniai gyventojai

Ukrainos vyriausybės kontroliuojamame rytiniame Svatovės mieste ketvirtadienio vakarą įsiplieskus dideliam gaisrui viename kariuomenės šaudmenų sandėlyje detonuojantys sprogmenys apgadino aplinkinius namus ir užmušė mažiausiai vieną žmogų, pranešė pareigūnai.
Temos: 2 Ukraina Gaisras

Svatovė yra rytinėje Luhansko srityje, kurios didelę dalį kontroliuoja prorusiški separatistai.

Kijevui pavaldžios to regiono administracijos viršininko pavaduotojas Jurijus Klimenka sakė, kad per šį incidentą tikriausiai žuvo viena moteris, o dar keturi žmonės buvo sužeisti, nurodė naujienų agentūra „Interfax“.

Penktadienį paryčiais sprogimų liepsnojančiame sandėlyje intensyvumas sumažėjo, „Interfax“ citavo Ukrainos kariuomenės generalinio štabo atstovą Ruslaną Tkačuką.

„Spalio 30 dieną 6 val. (vietos ir Lietuvos laiku) šaudmenų detonacijos to sandėlio teritorijoje tęsėsi, bet sprogimai dabar retesni. Apie vidurnaktį vienas sprogimas driokstelėdavo vidutiniškai kartą per dešimt minučių, o šiuo metu – maždaug kartą per valandą“, – nurodė jis.

Ukrainos gynybos ministerija ir ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pasiuntė į įvykio vietą tyrėjų grupę, kuri aiškinsis šio incidento priežastis ir aplinkybes, sakė R.Tkačukas.

Pasak jo, per sprogimus žuvo viena vietos gyventoja, gimusi 1966 metais, o keturi kariai buvo sužeisti skeveldrų.

Sprogimų nusviestos nuolaužos bei sprogumų smūginės bangos apgadino devynis penkiaaukščius, šešis keturaukščius ir 23 vienaukščius pastatus. Aplink liepsnojantį sandėlį įsiplieskė lokalių gaisrų, kurie buvo greitai užgesinti.

Pareigūnai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl įtariamo teroro akto, penktadienį sakė Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) atstovė Helena Hitlianskaja.

Pasak jos, gaisras sandėlyje, kuriame buvo laikoma beveik 3,5 tūkst. tonų šaudmenų, įsiplieskė ketvirtadienį apie 19 val. 30 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius