Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainoje leidžiamo žurnalo „Forbes“ darbuotojai atsistatydino protestuodami prieš cenzūrą

Ukrainoje leidžiamo žurnalo „Forbes“ trylika darbuotojų atsistatydino, protestuodami prieš įtariamą naujojo žurnalo savininko, kuris laikomas artimu prezidentui Vladimirui Janukovyčiui, cenzūrą, ketvirtadienį pranešė vienas iš žurnalistų.
Ukrainoje leidžiamo „Forbes“ interneto svetainė
Ukrainoje leidžiamo „Forbes“ interneto svetainė / 15min.lt

„Mums leido suprasti, kad bus tam tikras sąrašas temų, kuriomis mes negalime rašyti, – sakė žurnalistas Oleksandras Rubanas naujienų agentūrai AFP. – Visa tai panašu į cenzūrą.“

Atsistatydinę žurnalistai, kurie sudaro pusę redakcijos darbuotojų, sakė, kad paskutinis lašas, lėmęs jų atsistatydinimą, buvo vyriausiojo redaktoriaus Mychailo Kotovo atsisakymas paskelbti medžiagą apie pirmojo vicepremjero Serhijaus Arbuzovo patarėjus.

S.Arbuzovas yra laikomas vienu iš įtakingo finansinio ir politinio klano, kuriam vadovauja V.Janukovyčius, narių ir įvardijamas tarp įtakingiausių pareigūnų vyriausybėje.

Ukrainoje žurnalas „Forbes“ leidžiamas pagal JAV bendrovės „Forbes Inc.“ licenciją.

„Pastangos pakeisti redakcijos politiką – štai kodėl išeina dauguma darbuotojų“, – sakoma bendrame 13 žurnalistų pareiškime.

Pirmą kartą susirūpinimas dėl galimo Ukrainoje leidžiamo žurnalo „Forbes“ cenzūravimo pasigirdo, kai birželio mėnesį jį įsigijo greitai kylantis verslininkas 28-erių Serhijus Kurčenka.

Kai kurie apžvalgininkai tvirtina, kad greitą verslininko sėkmę kopiant karjeros laiptais lemia prezidento aplinkos žmonių palaikymas.

Tačiau ketvirtadienį M.Kotovas paneigė kaltinimus cenzūra. „Aš atmečiau kai kurias temas, nes jos buvo per daug politizuotos“, – sakė jis interviu Ukrainos dienraščiui „Kommersant Ukraina“.

Tai, kad S.Kurčenka yra įsigijęs ne tik Ukrainos „Forbes“, bet ir daugelį kitų įtakingų šalies leidinių, apžvalgininkai sieja su jo siekiu perimti svarbiausių leidinių kontrolę prieš 2015 metų prezidento rinkimus, po kurių V.Janukovyčius dar tikisi išlikti valdžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius