Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje per čigonų stovyklos užpuolimą žuvo vienas ir buvo sužeisti dar keturi žmonės

Ukrainos vakaruose kaukėti asmenys užpuolė čigonų stovyklą, kur nužudė žmogų ir sužeidė dar keturis, tarp jų vaiką, sekmadienį pranešė policija.
Žmogus su kauke
Žmogus su kauke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko po virtinės teisių gynėjų pasmerktų išpuolių prieš čigonų bendruomenes Ukrainos sostinėje Kijeve ir Lvovo bei Ternopilio miestuose.

Grupė kaukėtų asmenų čigonų stovyklą Lvovo pakraštyje užpuolė vėlai šeštadienį, naujienų agentūrai AFP telefonu sakė policijos atstovas Jaroslavas Trakala.

24 metų vyras mirė nuo durtinių žaizdų, o dar trys žmonės, įskaitant 10-metį čigonų berniuką ir 30 metų moterį, atsidūrė ligoninėje.

Policija pranešė jau sulaikiusi septynis užpuolikus ir organizatorių. Kol kas neaišku, ar jie priklauso kokioms nors radikalioms grupėms.

Per balandžio mėnesio incidentą Kijeve neonacių grupė sudegino vienos čigonų bendruomenės palapines, o moteris ir mažus vaikus vaikė akmenimis ir pipiriniu purškalu.

Policija nepradėjo jokio tyrimo dėl užpuolimo Kijeve, nes nė vienas užpultasis neparašė pareiškimo, pranešė šalies žiniasklaida.

Neonacių grupė C14 socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip jos nariai dalyvauja užpuolime Kijeve, ir pažadėjo surengti daugiau atakų.

Birželio viduryje teisių gynimo grupės paragino Ukrainą ištirti išpuolius prieš čigonus ir pasmerkė „kone visiško nebaudžiamumo atmosferą“ šioje Vakarų remiamoje valstybėje.

Bendrame laiške Ukrainos valdžiai keturios organizacijos, įskaitant „Human Rights Watch“ ir „Amnesty International“, pasmerkė augantį radikalių elementų atakų skaičių.

Laiške nurodoma, kad kelios radikalios grupės, tarp jų C14 ir ultranacionalistų judėjimas „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“), šiemet įvykdė mažiausiai dvidešimt kelias atakas ar puldinėjimus, o valdžia kol kas nesureagavo į daugumą šių incidentų.

Ukrainoje gyvena maždaug 48,5 mln. žmonių, tarp jų – maždaug 260 tūkst. čigonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius