Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje pradėti numušto Malaizijos lėktuvo nuolaužų šalinimo darbai

Rytų Ukrainoje, separatistų kontroliuojamoje teritorijoje, sekmadienį prasidėjo numušto „Malaysian Airlines“ lėktuvo nuolaužų šalinimo darbai – keturi mėnesiai po to, kai to lėktuvo katastrofa pareikalavo 298 gyvybių, pranešė žurnalistai.
Nyderlandų ir ESBO ekspertai „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofos vietoje
Nyderlandų ir ESBO ekspertai „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofos vietoje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Separatistų paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai netoli atokaus Hrabovės kaimo pradėjo metalo pjūklais pjaustyti lėktuvo nuolaužas.

Tyrėjai iš Nyderlandų, kurie vadovauja 193 olandų gyvybių pareikalavusio lėktuvo numušimo tyrimui, patvirtino, jog prižiūri nuolaužų šalinimą, ir sakė, kad tam gali prireikti „kelių dienų“.

„Šiandien prasidėjo reisu MH17 (skridusio lėktuvo) nuolaužų paėmimas. Olandijos saugumo valdyba (OVV) užsakė nuolaužų paėmimą ir pervežimą į Nyderlandus, vykdant tyrimą dėl reisu MH17 (skridusio lėktuvo) sudužimo priežasties“, – sakoma olandų ekspertų pareiškime.

Tyrėjų komanda nurodė, kad nuolaužos bus surinktos prie tragedijos vietos ir pervežtos į vyriausybės kontroliuojamą Charkovo miestą, o iš ten – nuskraidintos į Nyderlandus.

Kol kas tyrėjų komandai pavyko surinkti ir identifikuoti 289 tragedijos aukų palaikus, bet paėmimo operacijas trikdė įnirtingos kovos tame rajone tarp vyriausybinių pajėgų ir separatistų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius