Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainoje šaukiamas uždaras Aukščiausiosios Rados posėdis

Antradienį laikinasis Ukrainos prezidentas šaukia uždarą Aukščiausiosios Rados posėdį, kuriame greičiausiai bus priimti radikalūs sprendimai dėl padėties Ukrainoje.
Ukrainos laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas ir premjeras Arsenijus Jaceniukas
Ukrainos laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas ir premjeras Arsenijus Jaceniukas / „Scanpix“ nuotr.

Tebesitęsiant kariniams veiksmams Donecko srityje ir tebetvyrant įtampai Odesoje laikinasis Ukrainos prezidentas Oleksandras Turčynovas griežtai pareikalavo, kad visi deputatai šiandien dalyvautų uždarame Rados posėdyje. Apie jo darbotvarkę žinoma tik tiek, kad bus paskelbta ataskaita apie antiteroristinę operaciją rytinėse Ukrainos srityse ir padėtį Odesoje.     

„Vyksta Ukrainos karas su Rusijos Federacija. Ir Rytuose ir pietuose bandoma visiškai destabilizuoti padėtį. Ir reikia pasakyti atvirai: rytuose jiems tai pavyko, bet Odesos srityje, kuri yra vienas pagrindinių jų tikslų, ir Charkovo srityje jie pajuto realų atkirtį“, – tvirtina laikinasis Ukrainos prezidentas.

O.Turčynovas paskelbė, kad Rada turės priimti radikalius sprendimus dėl padėties Ukrainoje. Tai gali būti susiję su planais rengti prezidento rinkimus gegužės 25 dieną, nes formaliai jis pats pripažino, kad, nepaisant specialiųjų Vidaus reikalų ministerijos pajėgų operacijų Slovjanske ir kituose miestuose, Kijevas nekontroliuoja padėties nei Donecko, nei Luhansko srityse.

Abi jos yra arčiausiai Rusijos ir vietos separatistai jau paskelbė, kad jokių prezidento rinkimų čia nebus, o jie rengs referendumą dėl atsiskyrimo jau šį sekmadienį ir, neoficialiomis žiniomis, vietos valdžios organai smarkiai spaudžiami jį organizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius