Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 18 /13:53

Rusija išsižadėjo sučiuptų kareivių – Ukraina juos teis už teroristinius veiksmus

Netoli Sčastjos miesto sučiupti rusų kariai viešai pripažino, jog tarnauja Rusijos specialiosiose pajėgose ir vykdė savo misiją Ukrainos teritorijoje. Tai dar vienas akivaizdus karinės Rusijos intervencijos Ukrainoje įrodymas.
Rusijos kariai Simferopolyje
Rusijos kariai Simferopolyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados narys Antonas Geraščenko sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas vieno iš sužeistų ir sučiuptų Rusijos karių tardymas.

VIDEO: Sučiupto Rusijos kario apklausa.

Vyriškis prisistatė kaip seržantas Aleksandras Aleksandrovas iš Rusijos specialiųjų pajėgų, atvykęs į Ukrainą iš Toljačio miesto. Jo teigimu, jis veikė grupėje, kurioje buvo 14 karių.

A.Aleksandrovas ir jo būrys buvo dislokuoti Luhanske kovo 6 dieną ir prie Sčastjos patruliuodavo pasikeisdami – kas keturias ar penkias dienas. 

Apsišaukėliškos Luhansko liaudies respublikos atstovai po Rusijos karių sugavimo suskubo pareikšti, kad tai jų kariai iš sukilėlių gretų. Šis žodinis liudijimas dar kartą patvirtina, jog Ukrainos teritorijoje aktyviai veikia Rusijos karinės pajėgos.

Kaltinimai terorizmu

Ukrainos valstybės saugumo (SBU) vadovas pirmadienį apkaltino du sulaikytus Rusijos kariškius dalyvavus vieno ukrainiečio kario nužudyme ir sakė, kad jie bus teisiami už „teroristinius veiksmus“.

SBU vadovas Valentynas Nalivaičenka žurnalistams sakė, kad rusų kariškiai, kurie, kaip pranešama, buvo sulaikyti netoli Luhansko Ukrainos rytuose, priklausė grupei Rusijos karių, kurie „teroristiniais tikslais ir su ginklu rankose veikė prieš mūsų piliečius“.

Rusija pirmadienį pakartojo savo poziciją, kad Ukrainos teritorijoje rusų karių nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius