Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenka: tai, kas įvyko Prancūzijoje, Ukrainoje vyksta kasdien

Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka sako, kad tokie kaip Prancūzijoje praėjusią savaitę vykę išpuoliai Ukrainoje vyksta kasdien.
 Valerijus Žovtenka
Valerijus Žovtenka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai jis sakė paklaustas, ar po Prancūzijos įvykių Rusijos kalbos apie bendrą kovą su terorizmu netaps pretekstu kad ir laikinai atidėti Ukrainos klausimo sprendimą.

„Ir vėl referuosiu prezidento kreipimąsi: tai, kas įvyko Prancūzijoje, yra tas pats, kas Ukrainoje vyksta kasdien. Kad ir kaip pasivadintų teroristai – Donecko, Luhansko ar kokiomis nors kitomis respublikomis, – Europa, manau, sugebės tai atskirti ir juos įvardyti tikruoju vardu, – interviu „Lietuvos žinioms“ sakė ambasadorius.

Jis pabrėžė, kad Ukrainoje veikiantys teroristai žaloja ne tik Ukrainą, bet ir visą žemyną, visą Europos civilizaciją, todėl tuo turėtų būti suinteresuoti visi europiečiai.

Jis taip pat sakė esantis įsitikinęs, kad atidėtos derybos dėl Ukrainos konflikto su Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiais įvyks artimiausiu metu.

„Šis susitikimas neatšauktas, tik nukeltas. Esu įsitikinęs, kad jis įvyks artimiausiu metu. Šiuo atveju svarbiausia, kad pagrindinė Ukrainos pozicija yra taikos siekis. Neseniai apie tai Ukrainos žmonėms kalbėjo ir prezidentas Petro Porošenka. Taikos siekiame visomis išgalėmis. Mes nieko nepuolėme, tik giname savo žemę. Labai tikimės, kad anksčiau minėta kontaktinė grupė priims atitinkamus sprendimus dėl Astanos susitikimo, ir tuomet iš tikrųjų bus nutraukta ugnis ir galiausiai įgyvendinti Minsko susitarimai“, – sakė V.Žovtenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius