-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 03 /16:19

Ukrainos ATO pajėgos nuo teroristų išlaisvino tris ketvirtadalius Donbaso teritorijos

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Ukrainos karinės technikos gamyklos teritorijoje nugriaudėjo sprogimas. Nerami naktis buvo ir Donecko gyventojams. Miesto gatvėmis judėjo sunkioji technika, griaudėjo sprogimai. Pranešama, kad į Ukrainą iš Rusijos įvažiavo dešimt tankų. Tuo metu Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenko pranešė, kad Ukrainos ATO pajėgoms pavyko nuo teroristų išlaisvinti tris ketvirtadalius Donbaso teritorijos.
Ukrainos karys Donecko srityje
Ukrainos karys Donecko srityje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Papildyta 16.19 val. Ukrainos kariai, vykdantis antiteroristinę operaciją, nuo teroristų išlaisvino tris ketvirtadalius Donbaso (Luhansko ir Donecko sritys) teritorijos.

Kaip skelbia News.liga.net, teroristų okupuota teritorija Rytų Ukrainoje per antiteroristinę operaciją sumažėjo trimis ketvirtadaliais. Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenko.

„Antiteroristinės operacijos metu nuo teroristų išlaisvinome tris ketvirtadalius Donbaso teritorijos, dar ketvirtadalis liko jų rankose“, – pranešė A.Lysenko.

Stop kadras/Per antiteroristinę operaciją nuo teroristų išlaisvinama vis daugiau Donbaso teritorijos.
Stop kadras/Per antiteroristinę operaciją nuo teroristų išlaisvinama vis daugiau Donbaso teritorijos.
Rnbo.gov.ua nuotr./Naujausias žemėlapis
Rnbo.gov.ua nuotr./Naujausias žemėlapis

Antiteroristinės operacijos metu nuo teroristų išlaisvinome tris ketvirtadalius Donbaso teritorijos, dar ketvirtadalis liko jų rankose, – pranešė A.Lysenko.

Per kovas Rytų Ukrainoje žuvo devyni civiliai gyventojai

Per naujas Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir prorusiškų separatistų kovas aplink Luhansko ir Donecko miestus žuvo devyni civiliai gyventojai, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai.

Šeši žmonės žuvo nuo artilerijos ir mažo kalibro ginklų ugnies Donecko pakraštyje, sakė mero pavaduotojas Kostiantynas Savinovas. Jis pridūrė, kad per šį šaudymą dar 13 žmonių buvo sužeisti. Jau anksčiau skelbta, kad Luhanske per pastarąsias 24 valandas nuo artilerijos ugnies žuvo trys žmonės, sakė šio miesto pareigūnai.

„Reuters“ reporteris iš Donecko centro pranešė, kad šaudymas iš artilerijos pabūklų girdėjosi visą naktį, o liudininkai sakė, kad atokiame Petro Petrivskio rajone užsidegė keli pastatai, tarp jų – mokykla. Dūmų kvapas buvo jaučiamas ir miesto centre.

Luhanske, kuris yra netoli sienos su Rusija, daug gyventojų neturi elektros, o kai kurie – ir vandens, pranešė miesto administracijos spaudos tarnyba.

Ukrainos kariškiai pranešė, kad per naujausias kovas nuostolių nepatyrė.

Papildyta 15.48 val. Ukrainos karinės technikos gamykla apšaudyta iš minosvaidžio

Paaiškėjo, kad Ukrainos karinės technikos gamykla buvo apšaudyta iš minosvaidžio. Charkove, kur naktį įvyko sprogimas, rastas konteineris, kuriame buvo minosvaidžio užtaisai, – skelbia Ru.tsn.ua.

Anksčiau skelbta, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį Ukrainos karinės technikos gamyklos teritorijoje nugriaudėjo sprogimas.

Papildyta 15.31 val. Ukrainos saugumo tarnyba skelbia sulaikiusi daugiau nei 300 asmenų, tarp kurių buvo ir 11 Rusijos bei kitų šalių piliečių, kurie kovojo kartu su teroristais šalies Rytuose. Teigiama, kad turimi įrodymai patvirtina, kad šie samdiniai vykdė teroristinę veiklą vadinamosiose Lugansko ir Donecko „liaudies respublikose“.

Šiems asmenims pareikšti įtarimai savo veiksmais kėlus grėsmę Ukrainos saugumui ir teritoriniam vientisumui, rašo tvi.ua. Visi jie suimti.

Ukrainos teisėsauga tvirtina, kad padedant vietos gyventojams aktyviai ieškoma diversantų ir jų grupuočių vietovėse, kurios jau išvaduotos iš teroristų.

Papildyta 14.54 val. Į Ukrainos teritoriją įvažiavo dešimt rusų tankų

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Į Ukrainą iš Rusijos įvažiavo dešimt tankų. Jie juda Donecko kryptimi. Apie tai pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenko.

Jis taip pat pranešė, kad Rusija telkia karius ir ginklus prie Ukrainos sienos.

Papildyta 12.14 val. Gamyklos teritorijoje nugriaudėjo sprogimas

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Ukrainos karinės technikos gamyklos teritorijoje nugriaudėjo sprogimas.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, šioje gamykloje remontuojama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir gelbėtojų įranga.

Naujienų agentūros korespondentas, remdamasis šaltiniu, praneša, kad incidentas įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Preliminariais duomenimis, aukų išvengta. Įvykio vietoje dirba tyrėjų komanda ir ekspertai. Šaltinis neatmetė galimybės, kad į pastatą ugnis buvo paleista iš išorės.

Luhanske – trys žuvę, aštuoni sužeisti

„Euromaidano“ socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje skelbiama, kad per pastarąsias 24 val. Luhanske žuvo trys taikūs civiliai, dar aštuoni sužeisti.

Nerami naktis Donecke: griaudėjo sprogimai, aidėjo šūviai

Naktis iš šeštadienio į sekmadienį Donecke praėjo neramiai. Miesto gatvėmis judėjo sunkioji technika, griaudėjo sprogimai.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, beveik visuose gyvenamuosiuose rajonuose gyventojai pranešė girdėję stiprius sprogimus, šūvius iš automatinių ginklų.

Be to, skelbiama, kad miesto gatvėmis judėjo sunkioji technika.

„Per praėjusią naktį Donecke į vidurinės mokyklos pastatą paleistas artilerijos sviedinys. Apgadintas stogas, išlakstė langai ir durys. Prie mokyklos buvę pagalbiniai pastatai visiškai sunaikinti. Per incidentą niekas nenukentėjo“, – pranešė Donecko miesto taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius