-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos deputatė N.Savčenko kaltinama planavusi įvykdyti žudynes Radoje

Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka apkaltino deputatę Nadiją Savčenko planavus įvykdyti „teroro aktą“ prieš šalies parlamentą ir pateikė Aukščiausiajai Radai pasiūlymą pritarti jos patraukimui baudžiamojon atsakomybėn, sulaikymui ir areštui.
Susitikimo akimirka
Nadija Savčenko / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prokuroro duomenimis, tyrėjai turi nepaneigiamų įrodymų, kad N.Savčenko planavo surengti teroro aktų, įskaitant sprogdinimus Aukščiausiosios Rados posėdžių salėje.

„Tyrėjai turi nepaneigiamų įrodymų, kad Savčenko asmeniškai planavo, asmeniškai verbavo, asmeniškai nurodinėjo: kaip čia, šioje (parlamento) salėje, įvykdyti teroristinį aktą. Dviem kovinėmis granatomis sunaikinti dvi ložes parlamente, iš minosvaidžių apšaudyti parlamento kupolą, o iš automatų pribaigti tuos, kurie būtų išgyvenę“, – pareiškė J.Lucenka.

„Dokumentai dėl Savčenko paduoti Aukščiausiajai Radai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė generalinio prokuroro atstovė Larisa Sarhan. Ji taip pat paskelbė J.Lucenkos kreipimosi į Aukščiausiosios Rados pirmininką Andrijų Parubijų kopiją.

J.Lucenkos laiške sakoma: „Siunčiu suderinti, pagal esamus įstatymus, pasiūlymus dėl pritarimo Ukrainos liaudies deputatės Nadijos Savčenko patraukimui baudžiamojon atsakomybėn, sulaikymui ir kardomosios priemonės ... arešto parinkimui“.

Generalinis prokuroras taip pat pateikė parlamentui medžiagą, kuria grindžiami šie pasiūlymai.

VIDEO: Ukrainos didvyrė Nadija Savčenko susitiko su Jonu Ohmanu

Anksčiau ketvirtadienį per Aukščiausiosios Rados posėdį J.Lucenka pareiškė ketinantis pateikti parlamentui pasiūlymus panaikinti N.Savčenko parlamentarės neliečiamybę.

„Šiandien aš, kaip Ukrainos generalinis prokuroras, pateiksiu Aukščiausiajai Radai pasiūlymus patraukti liaudies deputatę Savčenko baudžiamojon atsakomybėn, sulaikyti ir areštuoti (ją)", – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius