Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos elektros energijos tiekimas Lietuvai tranzitu per Baltarusiją dar tebederinamas

Ukrainos mėginimai suderinti elektros energijos tiekimą Lietuvai per Baltarusiją nesėkmingi, nes Baltarusija kol kas nenorinti užtikrinti tranzito, pareiškė trečiadienį žurnalistams Ukrainos kuro ir energetikos viceministras Olehas Buhajevas, pranešė „Interfax“.
Elektra
Elektra / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Pasak jo, Lietuva neseniai trišalių derybų metu pranešė būsianti pasirengusi importuoti Ukrainoje pagamintą elektros energiją nuo 2010 metų. Baltarusija, savo ruožtu, pastarosiomis dienomis informavo ukrainiečius galinti užtikrinti elektros energijos tiekimą Lietuvai ir pasirengusi pirkti Ukrainos elektros energiją.

O.Buhajevas pažymėjo, kad Ukrainos energetikos ministerija tęs derybas su Baltarusija dėl bent 20 megavatų elektros energijos tiekimo Lietuvai.

Lietuva, Baltarusija ir Ukraina gegužę turėtų pasirašyti susitarimus dėl elektros energijos tiekimo į Lietuvą. Kaip anksčiau skelbė BNS, tai vasario 14 d. pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas Vilniuje po įvykusio susitikimo su Ukrainos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministrais Volodymyru Ohryzka bei Sergejumi Martynovu.

„Šių metų pabaigoje bus uždaryta Ignalinos atominė elektrinė, todėl Lietuva yra suinteresuota įsigyti elektros energijos iš kitų rinkų, – per spaudos konferenciją sakė V.Ušackas. – Mes suteikėme politinį impulsą ekspertams susitarti iki gegužės mėnesio. (...) Pavedėme darbo grupei parengti konkrečius planus, sutartis pasirašymui šiam pavasariui, t. y. gegužės mėnesiui.“

Baltarusijos užsienio reikalų ministras S.Martynovas per spaudos konferenciją šeštadienį garantavo, kad jokių techninių kliūčių perduoti elektros energiją iš Ukrainos į Lietuvą nėra.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius