Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos generalinė prokuratūra: „Berkut“ nariams šaudyti į protestuotojus Maidane liepė V.Janukovyčius

Ukrainos Generalinė prokuratūra paskelbė, kad kruvinąjį ketvirtadienį, vasario 20 dieną, leidimą „Berkut“ nariams šaudyti į protestuotojus davė tuometinis šalies vadovas Viktoras Janukovyčius. Tądien nuo kulkų žuvo 53 protestuotojai. Prokurorai dėl įtarimų masinių žudynių vykdymu jau sulaikė tris „berkutininkus“, dar dėl šešių tebevyksta tyrimas.
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Leidimą naudoti šaunamuosius ginklus ir tikras kulkas V.Janukovyčius perdavė per savo administraciją ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybą, skelbia naujienų agentūra „Unian“, cituodama prokuratūros pranešimą spaudai.

Anot prokuratūros, į protestuotojus šaudė specialiųjų pajėgų „Berkut“ nariai, kuriems nuo pat įkūrimo 1992 metais buvo leista naudoji šaunamuosius ginklus – įskaitant ir automatus bei snaiperio šautuvus.

Kijeve sulaikyti trys „berkutininkai“, jiems pateikti kaltinimai masinėmis žmogžudystėmis

Kijeve sulaikyti trys „berkutininkai“, jiems pareikšti įtarimai masinėmis žmogžudystėmis. Jiems gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Dėl dar šešių „Berkut“ narių tebevyksta tyrimas.

Prokurorų tyrimas atskleidė, kad šauliai SKS karabinais šaudė nuo viešbučio „Ukraina“ stogo. Informacija apie snaiperius kitose Kijevo vietose (Profsąjungų rūmuose, kituose viešbučiuose) dar tebetikrinama.

Prokurorai taip pat pažymėjo, kad žudynėse galėjo dalyvauti ir kitų Ukrainos specialiųjų pajėgų nariai – pavyzdžiui, „Alfa“ grupė, kuri priklauso SBU.

Anot Generalinės prokuratūros, tyrėjams teko sunkus darbas atkurti visą vaizdą, kas darėsi vasario 20 dieną, kadangi buvęs generalinis prokuroras mėgino sunaikinti dokumentus ir kitus įrodymus.

VIDEO: Ukrainos gen.prokuroro pranešimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius