Ukrainos generolai paragino prezidentą Viktorą Janukovyčių imtis skubių žingsnių krizei sušvelninti

Ukrainos armijps vadai penktadienį paragino prezidentą Viktorą Janukovyčių imtis skubių žingsnių politinei krizei šalyje sušvelninti.
Lemtinga diena Ukrainoje
Kijevas / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Dėstydami savo pilietinę poziciją, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generolai paragino vyriausiąjį vadą imtis skubių žingsnių pagal esamus įstatymus, kad būtų stabilizuota situacija šalyje ir pasiektas sutarimas visuomenėje“, – sakoma Gynybos ministerijos pareiškime.

Gdenerolai laiko nepriimtinu valstybinių įstaigų užėmimą, neleidžiant valstybės ir vietos valdžios atstovams vykdyti savo pareigų. Jie „pažymėjo, kad tolesnis konfrontacijos didinimas kelia grėsmę šalies teritoriniam vientisumui“.

V.Janukovyčius nuo lapkričio nesėkmingai bando nuslopinti protestus dėl jo netikėto sprendimo nepasirašyti svarbios asociacijos sutarties su ES.

Prezidentas ketvirtadienį žengė retą žingsnį, pripažinęs, kad padarė klaidų, ir pažadėjęs rodyti „didesnį žmonių reikalavimų ir ambicijų supratimą“.

Demonstrantai reikalauja, kad prezidentas paliktų postą.

Neramumų Ukrainoje pabaigos ženklų iki šiol nesimato, o V.Janukovyčius ketvirtadienį pasiėmė nedarbingumo pažymėjimą be įvardyto pabaigos termino, prieš tai apkaltinęs opoziciją įtampos kurstymu.

Prezidentas ketvirtadienį žengė retą žingsnį, pripažinęs, kad padarė klaidų, ir pažadėjęs rodyti didesnį žmonių reikalavimų ir ambicijų supratimą.

Tačiau opozicija ir gatvėse įsitvirtinę jos šalininkai neatlyžo, o jų lyderiai, įskaitant buvusį pasaulio profesionalų bokso čempioną Vitalijų Klyčko, ruošiasi ateinantį savaitgalį susitikti Vokietijoje su ES ir JAV aukšto rango pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius