Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos inteligentus papiktino „sadistiškas sprendimas“ išsiųsti Juliją Tymošenko į koloniją

Ukrainos inteligentijos atstovus papiktino Kijevo apeliacinio teismo, nagrinėjusio skundą dėl nutarties „dujų byloje“, sprendimas nepaleisti iš arešto buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko bei jos išsiuntimas į koloniją.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žymi Ukrainos rašytoja Lina Kostenko ir jos dukra, literatūrologė Oksana Pachliovska, pasirašė bendrą inteligentų pareiškimą, kuris nepripažįsta Kijevo apeliacinio teismo sprendimo: „Valdžia priėmė sadistišką sprendimą Juliją Tymošenko iš Lukjanovsko tardymo izoliatoriaus išsiųsti į koloniją, tuo labiau, kad tai demonstratyviai padaryta Naujųjų metų išvakarėse“.

„Atrodo, kad ciniškai apskaičiuota, jog visuomenė per malonius prieššventinius rūpesčius užmirš žmogų, kuris moka principingai ir nuosekliai sakyti “ne„ pasityčiojimui iš valstybės ir už tai šiandien šiandien išsiunčiama carų ir Stalino keliu į koloniją“, – sakoma inteligentų pareiškime, kuris penktadienį paskelbtas partijos „Tėvynė“ tinklalapyje.

Ukrainiečių inteligentai nepripažįsta „neteisingo sprendimo, kurį priėmė dabartinio prezidento kontroliuojamas Kijevo apeliacinis teismas ir viliasi, kad jį artimiausiu metu panaikins Europos žmogaus teisių eismas“.

Pareiškimą pasirašė 23 inteligentijos atstovai.

Ukrainos ekspremjerė ir opozicijos lyderė Julija Tymošenko penktadienį paryčiais buvo išsiųsta iš Kijevo tardymo izoliatoriaus į Charkovo Kačianovkos koloniją, kur ji atliks septynerių metų laisvės atėmimo bausmę, pranešė anksčiau Valstybinė penitenciarinė tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius