Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos karinės pajėgos pasidalino Bučos žudikų nuotraukomis – jie jau negyvi

Rusija paskelbė žuvusių karių iš brigados, kuri dalyvavo žudant ukrainiečių civilius Bučoje, nuotraukas, – socialiniame tinkle „Telegram“ teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Strateginis komitetas. Nuotraukos sudėtos ant lentos, kurios viršų „puošia“ užrašas „Žuvusiųjų atminties būsime verti“. Kovą Bučoje buvo nužudyta apie 400 žmonių, kraupūs vaizdai pašiurpino visą pasaulį.
Buča
Buča / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusai parodė sunaikintų okupantų iš 64-osios motorizuotosios šaulių brigados Chabarovske nuotraukas. Tai būtent ta brigada, kuri dalyvavo kankinant ukrainiečius Bučoje“ – „Telegram“ rašė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovai.

Tačiau kaip ir kada šie rusų kariai žuvo, informacijos nepateikiama.

Ekrano nuotr./Įrašas „Telegram“ tinkle
Ekrano nuotr./Įrašas „Telegram“ tinkle

Balandžio pradžioje pasaulį apskriejo kraupūs vaizdai iš Bučos – okupantams pasitraukus iš šalia Kyjivo esančių Bučos, Irpinės, Hostomelio, čia aptiktos masinės taikių gyventojų kapavietės. Aukos buvo kankinamos ir žudomos rusų.

Dar balandį Ukrainos žvalgyba paskelbė sąrašą karių, kurie įvykdė šiuos nusikaltimus. Tada ir teigta, kad už juos atsakingi minėtos 64-osios motorizuotosios šaulių brigados bei 83-osios oro desantininkų brigados Usurijske kariai.

Birželio pradžioje Ukrainos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad Bučoje nužudyta apie 400 žmonių, tačiau visame šiame regione nusikaltimų aukų skaičius kur kas didesnis – per 1130.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius