Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 09

Ukrainos karininkas kreipiasi į lietuvius: „Mūsų pergalė priklauso ir nuo jūsų“

„Būdamas Lietuvoje, suprantu, kad esu tarp draugų, kurie mus palaikė tuo metu, kai buvome vienas prieš vieną su stipriu priešu“, – Vilniuje išskirtiniame interviu 15min sakė Ukrainos gynybos ministro pirmasis pavaduotojas ir Saugumo tarybos narys Oleksandras Pavliukas. Anot jo, pavasarį padėtis mūšio lauke turėtų pasikeisti Ukrainos naudai, o pagalbos tiekimas Kyjivui priklauso ir nuo Vilniuje priimamų sprendimų.

Svarbiausios interviu temos

  • Padėtis fronte
  • Rusijos kariuomenės taktika ir galimi rezervai
  • Vakarų ir Lietuvos pagalba Ukrainai
  • Ukrainos narystė NATO
  • Karo pabaiga

– Kokia dabar padėtis fronte? Daug kalbėta apie „didįjį rusų puolimą“, bet jis, panašu, įstrigo. Tačiau situacija Bachmute yra labai įtempta.

– Galima sakyti, kad dabar yra daug lengviau, nei buvo prieš metus. Patys prisimenate, kad visi galvojo, kad išsilaikysime ne daugiau, nei penkias dienas. Tačiau per metus visiškai pakeitėme karo eigą. Visi suprato, kad „antroji pasaulio armija“ nėra tokia ir ją galima bei privaloma sudaužyti.

Dabar labai svarbu nesuteikti priešui nė menkiausios galimybės keisti valstybių sienas, diktuoti savo sąlygas, pasitelkiant jėgą.

Per metus išlaisvinome Kyjivo, Sumų, Černihivo, Charkivo sritis, Chersono miestą. Dabar padėtis fronte yra labai sudėtinga. Galima sakyti, kad Rusija pradėjo savo puolimą, apie kurį ėmė kalbėti dar metų pradžioje. Dėl to aktyvūs mūšiai vyksta Kupjansko, Lymano, Bachmuto, Avdijivkos, Novopavlivkos, Vuledaro kryptimis.

Tačiau iš esmės rusų puolimai nėra sėkmingi. Padarome jiems didelių nuostolių, taip priverčiame atsitraukti, mesti vis daugiau mobilizuotųjų į mūšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius