-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos karinis laivynas nurodė pagrindinį savo tikslą

Per kiek daugiau nei dvejus karo metus Ukraina Juodojoje jūroje nuskandino arba apgadino trečdalį visų Rusijos karo laivų, naujienų agentūrai „Associated Press“ pareiškė Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas spaudai Dmytro Pletenčiukas.
Rusijos karo laivas „Saratovas“
Rusijos karo laivas „Saratovas“ / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas

Jis priminė, kad per naujausius smūgius šeštadienio vakarą Ukraina atakavo Rusijos desantinį laivą „Konstantin Olšanskij“, kuris buvo prisišvartavęs Sevastopolyje, Rusijos laikinai okupuotame Kryme.

Anksčiau jis priklausė Ukrainos karinėms jūrų pajėgoms, kol 2014 m. per Juodosios jūros pusiasalio aneksiją Rusija jį užgrobė.

Šeštadienį taip pat buvo apgadinti dar du tokio paties tipo desantiniai laivai „Azov“ ir „Jamal“, taip pat žvalgybinis laivas „Ivan Churs“.

Savaitgalio ataka buvo įvykdyta Ukrainos raketomis „Neptūnas“. Taip pat nukentėjo Sevastopolio uosto objektai ir naftos saugykla. Rusijos valdžios institucijos pranešė apie masinį Ukrainos puolimą Sevastopolyje praėjusį savaitgalį, tačiau nepripažino, kad laivynui padaryta žala.

D.Pletenčiukas pažymėjo, kad trečdalis visų karo laivų, kuriuos Rusija turėjo Juodojoje jūroje prieš karą, buvo sunaikinti arba „išjungti“. Kartu jis pripažino, kad nuskendo tik du iš maždaug tuzino Rusijos raketnešių, ir pažadėjo, kad Ukraina ir toliau rengs smūgius.

„Mūsų galutinis tikslas – kad vadinamosios Rusijos Federacijos karo laivų Azovo ir Juodosios jūros regionuose visiškai nebūtų“, – pabrėžė D.Pletenčiukas.

Kovo 23 d. Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingai smogė dideliems desantiniams laivams „Jamal“ ir „Azov“, ryšių centrui ir keliems infrastruktūros objektams laikinai okupuotame Sevastopolyje.

Vėliau Ukrainos karinės jūrų pajėgos pridūrė, kad per sėkmingą operaciją taip pat buvo smogta žvalgybos laivui „Ivan Churs“.

2024 m. kovo 26 d. duomenimis, bendri Rusijos karinių jūrų pajėgų nuostoliai siekė 26 laivus, katerius ir vieną povandeninį laivą, įskaitant povandeninį laivą „Rostov prie Dono“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius