Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius Andryjus Parubijus įspėja: prieš prezidento rinkimus rusai keis taktiką

Ukrainos laikinasis nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Andryjus Parubijus prognozuoja, kad gegužės pradžioje Rusija pradės intensyviau organizuoti provokacijas pietrytinėje Ukrainoje. Taip rusai mėgins destabilizuoti padėti regione, skelbia naujienų agentūra „Unian“.
Andrijus Parubijus
Andrijus Parubijus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per susitikimą su žurnalistais Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas pareiškė, kad vadinamoji rusų operacija „Rusiškas pavasaris“ sužlugo, tačiau Kremlius nepasiduos.

„Mūsų turima informacija rodo, kad Rusija keis taktiką ir pradės naujas provokacijas, ypač – rajonų ir kaimų tarybose.

Dar daugiau – turime informacijos, kad jie norėtų išrinkti pietryčių Ukrainos prezidentą. Mūsų žiniomis, dar daugiau provokacijų bus rengiama gegužės pradžioje – artėjant Ukrainos prezidento rinkimams gegužės 9 dieną“, – sakė A.Parubijus.

Tarybos sekretorius pabrėžė, kad Rusijos valdžia dabar visais būdais stengsis destabilizuoti padėtį Ukrainoje per prezidento rinkimų kampaniją.

Pasak A.Parubijaus, siekdama užkirsti kelią provokacijoms Nacionalinė saugumo ir gynybos taryba įkurs punktus, kuriuose budės ne tik teisėsaugos pareigūnai, bet ir OSCE ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius