-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainos opozicinės partijos UDAR nebus vyriausybėje, jei prezidentas neatsistatydins

Ukrainos opozicinė partija UDAR neketina prisijungti prie formuojamos naujos vyriausybės, jeigu dabartinis šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius liks valdžioje, pareiškė jos lyderis Vitalijus Klyčko.
Vitalijus Klyčko
Vitalijus Klyčko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes jokiu būdu neketiname tapti vienu iš dabartinės valdžios sraigtelių. Esame pasiruošę vieni prisiimti atsakomybę, tačiau tik tuo atveju, jeigu pasitrauks valdžia, kuri prarado bet kokį pasitikėjimą“, – sakė V.Klyčko, kurio žodžius citavo UDAR spaudos tarnyba.

Pasak jo, būtų įmanoma suformuoti technokratinę vyriausybę, jeigu Ukraina grįžtų prie 2004 metų konstitucijos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius

„Mes labai nenorime, kad keistųsi (tik) veidai, o sistema liktų tokia pati. Jau daug kartų matėme, kad vienus veikėjus keičia kiti, o problemos išlieka“, – sakė opozicijos lyderis.

„Kalbame apie visos sistemos perkrovimą ir valdžios pusiausvyrą Ukrainoje. Tokia galimybe galėtų tapti perėjimas prie 2004 metų konstitucijos. Po to būtų galima kalbėti apie pereinamojo laikotarpio techninės vyriausybės formavimą – kad aiškiai suprastume, kokias reformas galime įgyvendinti ir kokių rezultatų jos atneš Ukrainai“, – pažymėjo V.Klyčko.

Kalbėdamas apie opozicijos planus tuo atveju, jeigu valdžia nesuteiktų amnestijos visiems suimtiems aktyvistams, V.Klyčko pareiškė: „Padarėme viską, kad sustabdytume fizinį pasipriešinimą Hruševskio (gatvėje Kijeve). Šiandien ten ramu. Tačiau jeigu visi neteisėtai sulaikyti ir suimti žmonės nebus paleisti, jeigu nebus nutrauktos jų bylos – tai reikš, kad derybos nutrūksta ir prasideda nauja eskalavimo banga. Ir visa atsakomybė teks valdžiai – pirmiausia V.Janukovyčiui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius