Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 09 /14:17

Ukrainos pajėgos smogė dviems naftos saugykloms Rusijoje: viena iš jų priklauso „Lukoil“

Ima aiškėti daugiau detalių apie Ukrainos pajėgų apšaudymą Krasnodaro srityje. Pasak pranešimų žiniasklaidoje, ukrainiečiams pavyko suduoti smūgį net dviems naftos saugykloms Rusijoje: bendrovėms „Lukoil“ ir „Temp“ priklausantys infrastruktūros objektai yra vos už dviejų kilometrų vienas nuo kito.
Krasnodaras
Krasnodaras / „AP“/„Scanpix“

Praėjusią naktį Jurovkoje, Krasnodaro krašte, Rusijoje, buvo užpultos dvi naftos saugyklos. Su Rusija siejamo susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalo „Astra“ duomenimis, bazės yra už dviejų kilometrų viena nuo kitos.

Skelbiama, kad vienas bepilotis orlaivis atakavo „Lukoil“ naftos bazę, apgadindamas vieną naftos rezervuarą ir sukeldamas degalų nuotėkį, bet ne gaisrą.

Kadras iš vaizdo įrašo/Atakuota naftos saugykla Krasnodaro srityje
Kadras iš vaizdo įrašo/Atakuota naftos saugykla Krasnodaro srityje

Tuo pat metu dar 7 bepiločiai atakos orlaiviai atakavo kaimyninę naftos saugyklą „Temp LLC“, kuri specializuojasi mazuto sandėliavime. Rezervuarų ūkyje užsidegė trys mazuto talpyklos.

Anksčiau pranešta, kad praėjusią naktį Rusijos Krasnodaro krašto valdžios institucijos informavo apie Ukrainos bepiločių orlaivių ataką prieš naftos saugyklą Jurovkos kaime netoli Anapos. Pasak jų, esą visi dronai buvo nuslopinti elektroninės kovos priemonėmis, tačiau keli nukrito naftos bazės teritorijoje. Nurodyta, kadd ėl to kilo gaisras ir buvo apgadintos kelios cisternos.

Gesinant gaisrą dalyvavo 62 žmonės ir 20 vienetų technikos.

Vėliau naujienų svetainei "The Kyiv Independent“ šaltinis atskleidė, kad tai buvo Ukrainos saugumo pajėgų (SBU) operacija.

Nuo 2024 m. pradžios Ukraina pradėjo bepiločiais orlaiviais atakuoti Rusijos kuro ir energetikos komplekso objektus. Per keturis mėnesius Rusijos naftos perdirbimo gamyklos ir naftos bazės buvo atakuotos mažiausiai 20 kartų.

Balandžio pradžioje žiniasklaida pranešė, kad Ukrainos atakos prieš naftos perdirbimo gamyklas Rusijoje jau galėjo išjungti daugiau kaip 15 proc. jų pajėgumų.

Dėl sistemingų dronų smūgių Rusijoje smarkiai sumažėjo naftos perdirbimas. Naujausiais „Rosstato“ duomenimis, kovo mėn. benzino gamyba sumažėjo 3,5 proc., palyginti su vasario mėn. ir 7,9 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius