Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Jermakas suabejojo prognoze, kad karas baigsis pavasarį: tai skamba labiau kaip svajonė

Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Jermakas abejoja, kad karas su Rusija bus baigtas 2023 m. pavasarį. Anot jo, tai skamba „labiau kaip svajonė.“
Ukrainos kariai fronte
Ukrainos kariai fronte / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr.

Komentuodamas Ukrainos gynybos viceministro Volodymyro Havrylovo pasisakymus tarptautiniame saugumo forume Halifakse, A.Jermakas išreiškė nuomonę, kad vargu ar pavyks užbaigti karą jo išsakytomis sąlygomis, rašo „Ukrinform“, kurį cituoja Ukrainos naujienų agentūra UNIAN.

„Ši Ukrainos gynybos viceministro frazė skamba kaip svajonė. Žinoma, milijonai ukrainiečių svajoja, kad šis karas kuo greičiau baigtųsi. Tačiau aš būčiau nusiteikęs realistiškiau“, – sakė A.Jermakas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Jermakas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrijus Jermakas

Jis pabrėžė, kad Ukraina pasiekė laimėjimų Chersone ir Charkive, tačiau karas tęsiasi.

„Nesu pasirengęs įvardyti tikslios dienos ir laiko, kada laimėsime. Tačiau tai tikrai įvyks. Kiekvieną dieną, kiekvieną minutę darome viską, kas įmanoma, kad mūsų ir partnerių bendra pergalė ateitų kuo greičiau“, – sakė jis.

Prezidento kanceliarijos vadovas teigė, kad, nepaisant neigiamų prognozių, kurios buvo girdimos Rusijos invazijos pradžioje, dabar dauguma pasaulio žmonių yra įsitikinę, kad Ukrainos pergalė yra neišvengiama.

Prognozės dėl karo pabaigos

Ukrainos gynybos viceministras V.Havrylovas šeštadienį sakė, kad Ukrainos pajėgos gali grįžti į Krymą iki metų pabaigos, o Rusijos pradėtas karas bus baigtas iki kitų metų pavasario.

Komentuodamas V.Havrylovo pareiškimą, „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karinis ekspertas Oleksandras Kovalenka sakė, kad iki šių metų pabaigos galime išgirsti teigiamų naujienų iš Luhansko srities, o kitų metų pradžioje – iš Chersono srities arba Zaporižios, tačiau, pasak eksperto, V.Havrylovo prognozė yra „labai optimistinė.“

Oleksijaus Hodzenkos/Ukrainos Gynybos ministerijos nuotr./Išlaisvintas Chersonas
Oleksijaus Hodzenkos/Ukrainos Gynybos ministerijos nuotr./Išlaisvintas Chersonas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, komentuodamas karo pabaigos prognozes, pabrėžė, kad padėtis fronte sparčiai keičiasi. Jis sakė, kad „nežinome, kada šis karas baigsis“, tačiau „nesame suinteresuoti jo pratęsti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius